Grillfun logo

Review: Weber Smokefire Deel 1

Weber Smokefire
banner inamood

Afgelopen week ontving ik via de mail het persbericht van Weber over de nieuwe Smokefire pelletbarbecue. Ja je leest het goed Weber komt met een pelletbarbecue begin 2020, hoe gaaf is dat!

Op social media zie je al regelmatig berichten verschijnen en aan de comments te zien zijn er voor en tegenstanders. Ik hoorde het nieuws van de nieuwe Smokefire tijdens het barbecue evenement in Zeelwolde van Yorick en Bram van de Weber Original Store in Amersfoort. Een aantal maanden later is het dan eindelijk zover dat alle informatie te vinden is. Op Youtube zijn al de eerste video’s te vinden waar je de Smokefire in werking kunt zien. In dit artikel neem ik je mee in de specificaties van de Smokefire. In maart hoop ik een review te schrijven over mijn eerste bevinden nadat ik de Smokefire heb getest.

Inmiddels staat mijn review online over de Weber Smokefire EX4 die ik heb getest. Klik op de link maar naar het artikel te gaan van de Smokefire.

Specificaties Smokefire

De Weber Smokefire pelletbarbecue is een low & slow smoker die te regelen is via de temperatuurcontroller van 95 tot 315 graden Celsius. De barbecue is gemaakt van porselein geëmailleerd staal, wat roest en scheurvorming voorkomt. Hij is leverbaar in twee formaten, namelijk 24 en 36 inch. Na de aanschaf heb je een beperkte garantie van 5 jaar. Wat dit precies inhoud kun je lezen in mijn nieuw artikel als ik de Smokefire heb getest.

Temperatuurcontroller

Temperatuurcontroller

Naast de barbecue heb je de temperatuurcontroller die samen ontwikkeld is met het bedrijf June. June is een bedrijf dat gespecialiseerd is in smart cooking oplossingen. Naast de controller is er een nieuwe Weber connect app ontwikkeld met gepatenteerde functionaliteiten die je een zorgeloos barbecue plezier moeten geven. De app geeft je stap voor stap begeleiding in het ingestelde bereidingsproces.

Smokefire pelletla

Pelletreservoir

Het pelletreservoir heeft een capaciteit van 9 kg, wat betekent dat er één complete zak pellets inpast. Hierdoor kun je zorgeloos een hele dag barbecueën. Wanneer je bijvoorbeeld eerst aan het roken bent met pellets gemaakt van appelhout en daarna wil overstappen naar eiken is het geen probleem. In het pelletreservoir zit een klep die je kunt openen om de pellets te verwijderen. Hierdoor kun je de smaak aanpassen bij het product wat je wilt bereiden. Het reservoir is ook voorzien van een hoogte sensor die aangeeft als de pellets op zijn.

temperatuur controleren

Grillroosters / temperatuursensor

De Smokefire is voorzien van twee grillroosters voor beide modellen. Het bovenste rooster kun je eruit halen wanneer je deze niet gebruikt. Het onderste grillrooster is voorzien van het bekende GBS systeem van Weber. Dit wil zeggen dat je alle GBS accessoires ook kunt gebruiken op de nieuwe Smokefire. Echter wanneer ik de diverse Youtube video’s bekijk mis ik het GBS systeem. Dus het is nog even afwachten of dit wel of niet mogelijk is bij het standaard model. Bij de onderstaande foto zie je namelijk wel een rooster met GBS systeem.

Smokefire van binnen
Smokefire rooster

In het middel van de barbecue is een temperatuursensor geplaatst om de omgevingstemperatuur te meten van de barbecue. Je kunt op de controller een losse sensor aansluiten om de kerntemperatuur te meten van het vlees. Hoeveel extra sensoren je kunt aansluiten heb ik niet kunnen achterhalen.

pellet vul systeem

Pellettoevoer

De pellettoevoer is geplaatst in het middel van de barbecue en loopt omhoog met een variërende snelheid om verstopping te voorkomen. In de firebox zitten sleuven aan de onderzijde zodat de as makkelijk naar beneden kan vallen. Aan de onderzijde van de Smokefire zit een lade waarin het as wordt opgevangen. Op deze manier kun je de barbecue makkelijk schoonmaken.

FLAVORIZER BARS

Flavorizer bars

De flavorizer bars zijn voor de mensen die reeds de beschikking hebben over een Weber gasbarbecue natuurlijk niet onbekend. Het is zo ontworpen dat je maximale warmteverdeling hebt over het gehele grilloppervlak. Doordat de flavorizer bars schuin aflopen wordt het vet opgevangen in de lade onderin de Smokefire. Je kunt hierin een bak plaatsen zodat het vet wordt gescheiden van de as.

Pellet smaken

Tijdens de release worden er drie smaken pellets geïntroduceerd, namelijk appel, eiken en een grill academy blend. Dit zijn speciale pellets die geschikt zijn voor de bereiding van voedsel. Je moet dus zeker geen pellets gaan gebruiken die je koopt voor je pelletkachel. De prijs van de pellets heb ik niet kunnen achterhalen. Echter wanneer ik kijk wat een zak pellets kost van 9 kg bij andere merken verwacht ik dat de prijs rond de 19 euro ligt.

appel
eiken
blend

Prijs en beschikbaarheid

Alle SmokeFire barbecues zijn gefabriceerd in Huntley Illnois, met wereldwijd ingekochte onderdelen. De Smokefire modellen hebben een adviesprijs van 1.199 euro voor de 24″ en 1.499 euro voor de 36″. Op 3 februari start de pre-order in Europa en er wordt verwacht dat hij leverbaar is vanaf begin maart. Natuurlijk kun je hem al eerder reserveren bij de Weber Store in Amersfoort. Ze hebben daar een gave actie wanneer je de Smokefire nu al reserveert. Klik op de link wat het precies inhoud als je hem nu al reserveert, Smokefire Weber Original Store.

Hieronder staat nog een filmpje waar je de smokefire in werking kan zien tijdens de release in America.

Disclaimer

Ik wil Weber Barbecue Holland bedanken voor de foto’s in dit artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *