Grillfun logo

Weber Fandag 2019

Weber Fandag
banner inamood

Afgelopen 16 maart 2019 was de eerste Weber Fandag bij de Weber Original Store in Amersfoort. Ik dacht laten we eens een artikel schrijven hoe dit zo is ontstaan en hoe wij deze dag hebben beleeft.

Het begin

In April 2018 kwam ik op het idee om een Facebook groep aan te maken genaamd Weber BBQ Fans NL. Ik kwam op dit idee omdat er in America een super grote Weber groep is op Facebook. Deze ontbrak nog in Nederland en dacht dit is een mooie kans. Het was direct een succes want de groep groeide enorm. Na een aantal maanden kreeg ik een bericht van Bram, de Grill Master van de Weber Store of het niet een gaaf idee is om een Weber Fandag te organiseren. Ik was gelijk voor en vond het super dat ze mij hierin wilde betrekken. Op 3 januari begon het dan ook echt vorm te krijgen tijdens de eerste bespreking samen met Yorick en Bram in Amersfoort. Op deze dag hebben we besproken wat we precies gaan doen en welke ideeën we hebben.

steak Weber Fandag

De invulling van de dag

Er waren genoeg ideeën, met demonstraties, bloggers vragen om te barbecueën en nog veel meer. Omdat we totaal geen idee hadden op dat moment hoe het leeft was ons doel bescheiden. Het zou namelijk super zijn als we 80 personen op deze dag kunnen inspireren met deze geweldige hobby. Ja je leest het goed 80 personen maar daar later meer over. De datum werd geprikt op 16 maart omdat de Weber Store op die dag ook precies twee jaar zou bestaan. Tot die dag is er super veel gebeurd achter de schermen om het geheel tot een succes te maken. Na het aanmaken van het event op Facebook kregen we het gevoel dat het een mooie dag zou worden door de vele aanmeldingen.

De Weber Fandag op 16 maart

Het was dan eindelijk bijna zover dat de eerste Weber Fandag zou plaats vinden. De hele week maakte we ons al een beetje zorgen over het weer en de opkomst. We gingen ervan uit dat er ongeveer 500 personen zouden komen op deze dag als het droog zou zijn. Het originele plan was, dat we naast de Weber Store alle tenten zouden opbouwen met genoeg ruimte er tussen zodat de mensen vrije toegang hebben tot iedere tent. Op deze manier kan de persoon in de tent meer interactie krijgen met zijn publiek voor de tent. Echter door het weer, en dan hebben we het vooral over de sterke wind waren we in de ochtend genoodzaakt om het plan te veranderen en alle tenten te plaatsen voor de winkel op straat. Het podium hebben we verplaatst naar binnen zodat de mensen ook droog konden staan als het hard zou regenen. Ik kan je vertellen toen we begonnen met opbouwen om 8 uur regende het super hard en gelukkig was het rond 11 uur droog. De wind stond er nog steeds, maar dat mocht de pret niet drukken.

WGA wedstrijd

Hoe hebben wij deze dag ervaren

Ten eerste het was voor ons een dag om nooit meer te vergeten. De opkomst was veel hoger dan verwacht. Nou veel hoger het was een gekke huis met rond de 1000 personen. We hebben zoveel positieve reacties ontvangen over deze dag en natuurlijk is er altijd plek voor verbetering waar ik zo nog even op terug kom. Wij als organisatie en alle betrokken mensen hebben enorm hard gewerkt om deze dag te laten verlopen zoals hij is verlopen afgelopen 16 maart. Ik wil dan ook iedereen nogmaals bedanken voor hun inzet.

weber fandag 1
weber fandag 2

Wij als bloggers hebben natuurlijk ook enorm genoten van het barbecueën voor jullie allemaal. Het was super om alle vragen te beantwoorden en mensen tips te geven over de diverse barbecues en hoe je bepaalde stukken vlees het beste kunt bereiden. Iedereen had mooie gerechten gemaakt en diverse technieken gebruikt op de diverse Weber barbecues. Door de drukte was het helaas niet mogelijk voor iedereen om vragen te stellen omdat er gewoon geen plek was voor de tent. Er was natuurlijk ook een WGA wedstrijd die super verlopen is met een trotse winnaar van een nieuwe Master Touch Premium. Pitmaster X heeft een aantal demonstraties gegeven met uitleg over de Summit en de Master Touch Premium. Na afloop hebben wij nog lang nagepraat over deze geweldige dag voor ons allemaal. Door jullie allemaal is het voor ons ook een geslaagde dag geworden. Onze dank is daarom ook aan jullie bezoekers gericht.

Winnaar WGA wedstrijd

Wat zou er anders kunnen

Na afloop hebben we natuurlijk nog even het event doorgesproken om te kijken wat er anders zou kunnen voor de bezoekers. Helaas waren de wachtrijen voor de kassa lang met tot 1,5 uur wachten. Gelukkig hadden de meeste mensen er begrip voor en de rede was gewoon dat we dit totaal niet verwacht hadden. Bij de volgende editie komen dan natuurlijk ook meer kassa’s waardoor het wachten beperkt blijft. Door het weer waren we genoodzaakt om de opstelling te kiezen zoals nu zodat de tenten niet gaan vliegen en het een onveilige situatie wordt. Maar de opzet kan volgend jaar inderdaad ruimer zodat de bloggers meer mensen kunnen betrekken in hun barbecue kunsten. Misschien kan de markt ook groter met leveranciers en demonstraties over diverse barbecue zaken zoals hoe krijg je nu eigenlijk een barbecue schoon. Voor ons was het een geslaagd event wat zeker voor herhaling vatbaar is maar volgens mij wordt deze mening gedeeld door veel mensen.

Bedankt allemaal voor het komen en misschien tot een volgende keer. Vergeet niet nog veel Grillfun voor alle mooie barbecue dagen die dit jaar nog heeft. Wil je nog meer foto’s zien van deze dag? Kijk dan eens op de Facebook pagina van BK Photography hij heeft al deze prachtige foto’s gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *