Grillfun logo

Weber BBQ Cursus Bij Grillpassie Limburg

Weber BBQ Cursus Grillpassie Limburg
banner inamood

De titel van dit artikel omschrijft eigenlijk al alles wat je op deze dag gaat beleven. Op deze top locatie in Limburg leer je barbecueën door Weber Grillmaster en Demokok Roy Hochstenbach. Hij doet zijn bedrijfsnaam eer aan, want wat een passie heeft Roy! Echt niet normaal hoe hij de groep beïnvloed met zijn verhalen en passie voor barbecueën. Ik dacht zelf dat ik de enige was die zo gek is om 150 km in de auto te zitten voor een Weber BBQ cursus. Niets was minder waar gezien er ook een aantal uit Tilburg aanwezig waren. Er waren zelfs een aantal die de cursus reeds meer dan 10 keer hebben gevolgd. Niet speciaal om iets te leren maar gewoon omdat het een super gezellige dag is onder liefhebbers.

Roy Hochstenbach

Roy

Jullie denken natuurlijk hoe kom je erbij om een Weber BBQ cursus te volgen in Limburg? Na het ontvangen van de Weber Summit Charcoal Grill ontving ik bij de registratie een welkoms pakket inclusief BBQ cursus. Het is niet zo dat ik een cursus nodig heb maar je bent nooit te oud om te leren en persoonlijk had ik alleen ervaring met een houtskool BBQ. Nu ben ik Roy tegengekomen op de Weber Pulse bus die afgelopen zomer op diverse locaties stond in Nederland.  Toevallig dat een goede vriend van mij vroeg, heb je zin om even mee te gaan naar tuincentrum Leurs in Venlo. Hij had namelijk in een lokaal krantje gelezen dat de Weber Pulse bus daar zou staan. Natuurlijk zeg ik hier geen nee tegen en het was prachtig weer. We stapten in de auto en na een kleine 10 minuten waren we in Venlo.

Weber Pulse Bus

Roy was boven in de bus al lekker bezig. Na wat proeven en gezellig kletsen vertelde hij over de locatie waar hij cursus geeft en ik vertelde dat ik nog opzoek ben naar een leuke Weber BBQ cursus. Als BBQ blogger wil je natuurlijk ook mooie foto’s maken en hoe gaaf is het om te barbecueën op de binnenplaats van een kasteel. Ja echt wel dat is genieten kan ik je vertellen. Toen ik thuis was heb ik gelijk de cursus samen met een vriend van mij geboekt.

Grillpassie Limburg

De Weber BBQ Cursus

Na de aankomst op deze top locatie werden we gelijk goed ontvangen. Je komt aanlopen en je ziet direct het kasteel en denkt “WOW” hier gaan we plezier beleven vandaag. Je loopt door de poort van het kasteel en de Weber tenten springen er gelijk uit. Ondanks het prachtige weer waren ze echt wel nodig om voor de nodige schaduw te zorgen. We werden hartelijk ontvangen met een kopje koffie. Alles was al tip top in orde en na een korte introductie over Grillpassie Limburg werden er groepen gemaakt. Op deze dag gingen we 7 gerechten maken met een groep van 20 personen. Op het menu stond onder andere gerookte zalm op een houtenplankje met tagliatelle, burnt ends, tomahawk steak, kippendijen, fruit pizza enz. Na het opsplitsen van de groep kregen we uitleg over de diverse barbecues. Er stonden houtskool barbecues zoals de Summit en de Master Touch maar ook een gas barbecue en de elektrische Weber Pulse 2000. Met al die diverse soorten barbecues leer je dus ook barbecueën op een breed assortiment van Weber, wat super is.

Tijd om te barbecueën

tagliatelle met zalm

Er stonden diverse tafels en alle spullen waren aanwezig zodat we de recepten konden maken. Zelf ging ik samen met mijn grillmaat aan de slag met de burnt ends. Deze moeten natuurlijk even op de barbecue en het is altijd een lekkere snack voor tussen door. Zelf gingen we aan de slag met de Weber Summit gezien ik daarvoor kwam. We kregen een aantal handige tips van Roy hoe je hem perfect kan regelen in temperatuur.

Ieder recept was mooi en duidelijk uitgewerkt in een boekje. Gezien het een cursus was voor gevorderde kregen we geen uitleg over het aanmaken en waren alle barbecues reeds mooi op temperatuur. Er was voldoende tijd om de gesprekken en uitleg te volgen van andere, als er vragen waren. Roy riep ook steeds de groep bij elkaar als de vragen interessant waren voor de hele groep. Iedere keer wanneer er een gerecht klaar was konden we genieten van het gerecht en 

kon de groep uitleggen hoe ze hun gerecht hebben gemaakt. Het was een super gezellige groep waardoor de sfeer echt super was.  Persoonlijk heb ik weer een aantal nuttige tips opgestoken tijdens de cursus en het meest verrassende recept van deze dag was toch wel het nagerecht in de vorm van een fruit pizza. Inmiddels heb ik deze volgens mij al meer dan 10 keer gemaakt en is ook te vinden op deze website. Check mijn versie van deze Fruit Pizza met Chocolade

Ik vertel bewust niet teveel over de cursus gezien het gewoon een dag vol passie was voor barbecueën. Daarom kan ik iedere liefhebber van barbecueën of je nu net start of al ervaring hebt deze cursus aanbevelen. 

Grillpassie Limburg

Welke cursussen worden er allemaal aangeboden door Grillpassie Limburg?

Eentje die toch wel eruit springt is de Brand Bier special waar je een zeven gangenmenu gaat maken op de Weber barbecues. Hierbij word speciaal bier bij geschonken en misschien dat je het zelfs gaat gebruiken in een gerecht. Deze lijkt mij echt super en staat nog op mijn lijstje om te volgen.

Natuurlijk worden er ook diverse cursussen geven die te vinden zijn op de website van Weber, namelijk:

  • Basic
  • Bierspecial
  • Winter
  • The art of Charcoal Grilling
  • American Style BBQ
  • Smoking
fruit pizza

De kosten van een Weber BBQ cursus is tussen de 100 en 130 euro afhankelijk van het type cursus.

Kijk eens op de website van Grillpassie Limburg voor meer informatie of boek een cursus op de officiële Weber website.

Groetjes Grillfun!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *