Grillfun logo

Verjaardagsfeest met Smokey’s Choice BBQ

Smokey’s Choice BBQ
banner inamood

Opeens is het zover en je wordt 40 jaar en bedenkt het plan om een groot barbecuefeest te organiseren. Eigenlijk wil je zelf niks doen of zo min mogelijk. Je huurt een barbecue catering in, en bij mij was het niemand minder dan Smokey’s Choice BBQ.

Al mijn gasten praten nog steeds over de geweldige gerechten die het team van Smokey’s Choice van de barbecue’s af toverde. Daarom dacht ik, laten we eens een artikel schrijven over het proces met de catering van Smokey’s Choice en waarom ik hun aanbeveel aan iedereen.

Wie is Smokey’s Choice?

BK Safety

Misschien kennen de meeste van jullie hem als Hans in de diverse BBQ groepen op facebook. Hij maakt met veel passie zijn gerechten en deelt de mooiste en vooral originele recepten. Persoonlijk ken ik Hans al een tijdje omdat ik hem diverse keren heb gesproken op BBQ wedstrijden waar hij regelmatig te vinden is. Om jullie een goede indruk te geven laat ik Hans zelf even aan het woord over zijn passie;

Vanaf jonge leeftijd al gek op koken, eten… en dan vooral lekker eten, met alles wat daarbij hoort.
Uit eten begon voor mij altijd met een kijkje in de keuken en een praatje met de kok, geweldig interessant en zeer leerzaam.
Middels cursussen, workshops tot zelfs een masterclass in de keuken bij- en met Cas Spijkers groeide mijn hobby uit tot een ware Passie waar altijd de keus voor kwaliteits producten voorop staat.

Stoofschotels, die de hele dag in gietijzeren pannen op een petroleum stelletje pruttelden, en daardoor extreem veel smaak kregen, hadden lange tijd mijn voorkeur, totdat ik in aanraking kwam met het ‘Low & Slow’ smoken van vlees op een BBQ-Smoker.
Ik proefde extreem mals vlees met een overweldigende smaak wat gedurende 6 tot wel 18 uur op een hout gestookte BBQ-Smoker bij lage temperatuur gegaard wordt. Anders dan bij een ‘normale BBQ’ komt het vlees niet in direct contact met het vuur/kooltjes, het vlees wordt ‘gerookt’ gegaard. Kunst is om gedurende de lange bereidingstijd de temperatuur constant te houden en de ‘rook’ niet een te overheersende smaak aan het gerecht te laten geven, hierbij is met recht aandacht en passie nodig, helemaal mijn ding.
Ik raakte helemaal gefascineerd door het fenomeen BBQ, er bleken zelfs nationale en internationale wedstrijden met gecertificeerde jury-leden te bestaan. Een bijzondere wereld met gedreven mensen, waarvan sommigen zelfs hun eigen BBQ-smokers bouwen, en die vaak eigen kruiden mixen (rubs) en sauzen maken.
Hierdoor geïnspireerd ben ik oa. aan BBQ wedstrijden gaan meedoen en ook aan de Dutch Oven Cookoff, een wedstrijd waarbij uitsluitend met vuur- en met gietijzeren pannen gewerkt mag worden, helemaal geweldig.

Als hobby begonnen, is dit nu uitgegroeid tot het ‘bedrijf’ Smokey’s Choice BBQ …de Passie voor lekker en kwaliteit staan echter nog steeds bovenaan.

De opstelling van de BBQ's

Het verjaardagsfeest en voorbereiding

Wanneer je een BBQ feest wil organiseren is het belangrijk dat je een budget in je hoofd hebt. Mijn gastenlijst bestond ongeveer uit 60 volwassenen en 30 kinderen en zoals ik ben, kan ik natuurlijk niet alles loslaten. Gezien het budget wat ik in mijn hoofd had, heb ik besloten dat ik zelf ga barbecueën voor de kinderen en Hans voor de volwassen gasten. Vaak is het namelijk ook zo dat kinderen niet alles lusten. Na een aantal gesprekken met Hans via de telefoon kwam hij op het idee om allemaal barbecue hapjes te maken. Ik vond het super origineel en iets wat ik nog niet eerder ben tegengekomen. Vaak zie je een buffetvorm en dacht, dit is echt iets wat bij mij past.

Hans ging met het idee aan de slag. Daarna heb ik een afspraak met hem gemaakt om de gerechten door te spreken. Op deze avond hebben we de hapjes in details doorgesproken en vertelde hij dat hij ook picanha burgers gaat maken wat een leuk show effect geeft met de vlammen. Dat is natuurlijk super gaaf omdat je als BBQ blogger natuurlijk je gasten wilt laten zien waar mijn passie vandaan komt. Hans ging op het feest 10 hapjes bereiden voor de volwassen en ik ging aan de slag voor de kinderen. Voor mij was het makkelijk 300 saté stokjes en friet en een hoop hongerige kinderen.

De gerechten die Hans ging maken bestonden onder andere uit chili met pulled pork, bavette met chimichurrie, gevulde puntpaprika’s, gevulde champignons, broodje picanha burger, asperges met bacon, enz.

paprikabootjes
BBQ party

Het feest

Hans gaf aan dat ze rond 14 uur zouden komen om op te bouwen. Ze waren mooi op tijd en zelfs iets te vroeg wat ik al direct positief vond. Ze kwamen met vier personen om te barbecueën en te serveren en gingen direct aan de slag met het opbouwen. Ik weet niet of ze bij ieder feest met zoveel staal komen maar het zag er indrukwekkend uit. Twee tenten om alles te bereiden, smoker’s en een santa maria grill voor de burgers. Na een klein uurtje opbouwen hebben we nog alles doorgesproken. Het was een hete dag en hadden geluk met de schaduw van de bomen.

Zo als het vaak gaat met een feest en misschien door de temperatuur waren om 17 uur nog niet alle gasten aanwezig. Gelukkig waren ze heel flexibel en hebben ze om 18 uur het eerste gerecht geserveerd. Tussen ieder gerecht zat een mooie tijd en de gasten vermaakte zich en keken hun ogen uit hoe ze te werk gingen. Persoonlijk vond ik het belangrijk dat de catering niet buiten de poort staat om het eten te verzorgen maar dat ze een onderdeel zijn van het feest. Om die rede heb ik tafels geplaatst voor de tent van Hans zodat de gasten ook kunnen zien hoe ze te werk gaan. Tussen door vroegen natuurlijk diverse gasten wat ze precies allemaal aan het doen zijn. Hierdoor werd Smokey’s Choice een mooi onderdeel van het feest. Natuurlijk moet je als cateringbedrijf dit wel aankunnen en zeker als je allemaal kleine gerechten maakt. Rond 23 uur was alles op en hadden ze alles netjes opgeruimd en top achtergelaten. Ik kan natuurlijk nog uren door praten over de gerechten die ze hebben gemaakt maar oordeel zelf als je onderstaande fotogalerij bekijkt.

Ik vond het Top en mijn gasten bestempelde het als een barbecue om nooit meer te vergeten omdat de kwaliteit zo hoog was en de gerechten origineel. Het leuke vond was dat er een aantal gasten waren die bijna nooit barbecueën en bijvoorbeeld de gevulde puntpaprika’s zelf thuis hebben gemaakt op de barbecue

Wil je meer weten over Smokey’s Choice BBQ? Check dan www.smokeyschoicebbq.nl

Bedankt voor het lezen van het artikel en Hans met zijn team bedankt voor een onvergetelijk feest!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *