Grillfun logo

Review: Tabl’O van OFYR

Tablo ofyr
banner inamood

Misschien hebben jullie het al gelezen in mijn blog over de Spoga Gafa in Keulen. OFYR heeft namelijk een nieuw product met de naam Tabl’O. De naam zegt het eigenlijk al, de Tabl’O is een tafelgrill die geschikt is voor 2 tot 6 personen. Net als het kooktoestel van OFYR is het doel om samen buiten te genieten en heerlijke gerechten te maken aan tafel onder het genot van een drankje.

De Tabl’O werkt het beste op kokosbriketten gezien deze lang heet blijven en daardoor kun je langer genieten dan bijvoorbeeld op houtskool of andere briketten. De tafelgrill heeft een diameter van 40 cm en ligt op een hitte resistent bord waardoor je tafel niet heet wordt. De Tabl’O van OFYR wordt compleet geleverd met kookeenheid, hitte resistent bord en zelfs een brikettenstarter. Tevens zit er een handy tool in de verpakking waarmee je de bakplaat kan optillen en je de luchtcirculatie kunt regelen.

tabl'o ofyr verpakking
tabl'o ofyr uitgepakt
opgebouwd compleet

Door de meegeleverde brikettenstarter kun je na 15 minuten al lekker gaan koken op de bakplaat. De afmeting van de brikettenstarter is afgestemd op de hoeveelheid briketten die nodig zijn om tussen de 2 à 3 uur te kunnen genieten met je vrienden of familie.

De Tabl’O is te koop bij diverse winkels en zelfs te bestellen bij Bol.com. De prijs bij Bol.com is 369 euro. Klik op de link voor de Tabl’O. Op de website van OFYR staan ook twee filmpjes waar je kunt zien hoe de Tabl’O precies werkt.

Nu genoeg gekletst, en laten we starten met de uitleg hoe het allemaal precies werkt en wat mijn ervaringen zijn met dit kooktoestel.

TABL’O OFYR

Je kunt eigenlijk niks fout doen bij de Tabl’O van OFYR gezien het eigenlijk heel logisch in elkaar zit. Je plaatst het kooktoestel op tafel met het hitte resistent bord. Verwijder de bakplaat en plaats de brikettenstarter in het midden van de Tabl’O. Zorg ervoor dat de luchttoevoer volledig openstaat en vul de starter met kokosbriketten. Leg er twee wokkels of andere aanmaakblokjes onder en wacht ongeveer 10 minuten tot alle briketten mooi gloeien. In de tussentijd kun je de tafel alvast mooi dekken en alle producten voor het eten erop zetten.

Wanneer de briketten allemaal goed branden kun je ze verdelen in de Tabl’O. Het belangrijkste is dat je ze in een ring legt. Hierdoor krijg je een mooie hitte verdeling op de bakplaat. Je kunt er ook voor kiezen om een beetje te spelen met de verdeling zodat je ook een gedeelte hebt wat minder heet is. Dit zou je kunnen doen als je met bijvoorbeeld vier personen bent. Wanneer je met zes personen bent zou ik het niet zo snel doen omdat iedereen wil bakken.

brikettenstarter
table binnen

Als de briketten op de juiste plek liggen kun je de bakplaat erop leggen. Je hebt de keuze uit een normale bakplaat of de grillplaat. Dit is afhankelijk van wat je wil gaan maken. Ik gebruik het meeste de bakplaat, maar het is net wat je zelf prettig vindt. Wrijf de plaat in met zonnebloemolie en je kunt beginnen met grillen. Dit is identiek aan het gebruik van een OFYR kooktoestel.

Handy Tool

Met de handy tool kun je zoals eerder gezegd de luchtcirculatie regelen en de bakplaat eraf halen. Je plaatst de handy tool in de opening in het midden van de Tabl’O en je draait eraan. Je kunt dan zien dat de luchtschuif sluit waardoor er iets minder zuurstof bij de briketten komt. Ik zet hem altijd een kwart open net als bij een barbecue. Hierdoor gaat het niet te hard en kun je op een relaxte manier met je vrienden of familie grillen.

lucht opening 1
handy tool

Grillen op de Tabl’O

Welke gerechten ga je nu maken op de tafelgrill? Het is eigenlijk allemaal niet zo moeilijk maar merk wel vaak dat veel mensen de inspiratie niet hebben en net als bij gourmetten het allemaal vol leggen met vlees. Vorig jaar heb ik een blog geschreven met gourmet recepten die net iets anders zijn. Misschien is het wel een leuke inspiratie! Natuurlijk ga ik ook een aantal recepten maken op de Tabl’O die je straks kunt vinden onder de kop OFYR recepten. Er staan al een aantal recepten die je zeker kunt maken op de Tabl’O. Het enige waar je rekening mee moet houden is het formaat vlees en de dikte. Heb je gerechten die je indirect bereid op de barbecue, dan zijn ze natuurlijk ook geschikt maar snijd het vlees dan in plakken. Op deze manier gaard het vlees namelijk perfect.

eten bereid 1
eten bereid 2

Conclusie Tabl’O OFYR

Na het ontvangen van de Tabl’O van OFYR kreeg ik direct een aantal berichten dat het gewoon een gourmetstel is. Op het gebied van de bereiding klopt het, gezien je producten bakt op een grillplaat, net als bij een gourmetstel. Echter vindt ik het te kort door de bocht omdat het een heel nieuw concept is door de brandstof die je gebruikt. De meeste Nederlanders gourmetten namelijk twee a drie keer per jaar met Kerstmis en Pasen.

Ik verwacht als ik naar mezelf kijk dat ik de Tabl’O regelmatig ga gebruiken met een mooie lente dag of in de zomer. Wanneer ik ga barbecueën vindt ik het vaak jammer dat ik alleen sta aan de andere kant van de tuin. Net als bij het gebruik van de OFYR merk je direct dat er mensen komen helpen omdat ze vuur zien en dat het een stuk gezelliger is. Met de Tabl’O ga je natuurlijk ook samen eten bereiden maar dan lekker aan tafel buiten. Glas wijn erbij op een mooie lente of zomer avond met de geuren van vlees, vis of groenten en je vrienden. Dan kan mijn avond al niet meer stuk!

Over de Tabl’O heb ik geen opmerkingen. Hij heeft een mooi gewicht en staat zeer stabiel op tafel. Na gebruik schoonmaken onder water en de bakring inwrijven met wat zonnebloemolie en je kunt hem de volgende keer weer direct gebruiken. Het design is wat we gewend zijn van OFYR, mooi van vorm en kwaliteit. Het lijkt me daarom een ideaal cadeau voor onder de boom of voor sinterklaas.

Disclaimer:

Deze review is mede mogelijk gemaakt door OFYR en mocht hiervoor de Tabl’O gratis ontvangen. Ik krijg geen vergoeding voor deze review en alles is geschreven naar eigen inzicht door het gebruik van het product.

2 Comments

  • Jeffrey , 28/05/2020 @ 20:47

    Kun je de Tabl’o ook met gewone houtskool gebruiken?

    • Grillfun , 29/05/2020 @ 05:21

      Hallo Jeffrey, Het probleem bij houtskool is dat het te snel uitgaat om plezier te hebben van de Tabl’O. De toepassing van kokoskool is daarom ook ideaal, meer hitte en brand veel langer. Je moet namelijk de blokjes verdelen als ze branden. Met houtskool is dat lastiger maar heb het niet geprobeerd. In de gebruiksaanwijzing staat ook specifiek kokoskool gezien de eigenschappen. Hier gaat die zondag toevallig weer aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *