Grillfun logo

Review: Spit on Fire Rotisserie

spit on fire
banner inamood


Een aantal maanden geleden werd ik benaderd door Wilma van “The Barbecue Lady” of ik de nieuwe rotisserie “The Spit on Fire” wilde testen die op de markt komt voor de Weber Summit Charcoal Grill. Als BBQ blogger zeg ik hier natuurlijk geen nee tegen.

In dit artikel geef ik jullie informatie over The Spit on Fire en wat ik vind van de rotisserie voor de Summit. Naast de rotisserie ontving ik ook de “Carrousel”, en die nemen we natuurlijk gelijk mee in deze review.

The Barbecue Lady / The Spit on Fire

Wilma bedacht een aantal jaren geleden “The Spit on Fire” omdat ze diverse rotisserie’s had getest en niet de kwaliteit kon vinden die ze zocht. Na het bedenken heeft ze een bedrijf gezocht die de rotisserie voor haar kan produceren. Hierna was The Spit on Fire geboren voor de kamado. Tegenwoordig is de rotisserie verkrijgbaar voor alle gangbare maten en merken kamado. Het is dus een universele rotisserie geworden die niet merk gebonden is. Dit is natuurlijk geweldig nieuws voor alle kamado gebruikers. Inmiddels is er ook een rotisserie op de markt voor de Weber Summit Charcoal Grill. Naar mijn idee een gemiste kans van Weber maar gelukkig heeft Wilma hier iets op bedacht. Tegenwoordig verkoopt Wilma naast de rotisserie ook de carrousel voor aan het spit en is bezig met de ontwikkeling van andere producten die te gebruiken zijn in combinatie met de rotisserie.

kip-aan-het-spit
pochetta op het spit

De ontwikkeling

Nadat ik het prototype had ontvangen van Wilma ben ik hem gelijk gaan testen. De pas vorm was perfect en je had zelfs een beetje speling waardoor de rotisserie mooi past op de Summit. Persoonlijk vind ik één van de belangrijkste dingen aan een rotisserie naast de motor dat hij niet lekt. Dus de barbecue aangemaakt en wat rookhout toegevoegd om dit te controleren. Het viel me gelijk op dat hij lekte op één plek. De oorzaak was snel gevonden, en dachten misschien dat mijn ring die voor de afsluiting zorgt op is. Na contact met de Weber Original Store in Amersfoort had ik snel een nieuwe om verder te kunnen testen. Dit bleek niet de oorzaak van het probleem. Na het schrijven van een email naar Wilma kreeg ik direct een reactie terug dat ze ermee aan de slag gaat. Een maand later was het dan zover om de nieuwe rotisserie te ontvangen en die was perfect.

Het is natuurlijk super gaaf om iemand te kunnen helpen om op deze manier een goed product op de markt te zetten. The Spit on Fire voor de Summit heeft nu de kwaliteit waar Wilma voor staat. Inmiddels is hij te koop op haar website en ligt natuurlijk in de winkel van de Weber Original Store. Ik weet zeker dat ik hier veel plezier aan ga beleven want op de Summit kun je zelfs drie kippen tegelijk grillen.

Specificaties en bevindingen van de rotisserie en carrousel

Over de rotisserie en carrousel kan ik kort zijn want er is eigenlijk niks op aan te merken. Maar om jou toch een beeld te geven heb ik een aantal specificaties op een rij gezet.

spit op de summit
rotisserie spit on fire

The Spit on Fire

The Spit on Fire is een rotisserie met een RVS draai spit die makkelijk te reinigen is. De motor die erbij wordt geleverd heeft een snoer van 1 meter en is te gebruiken op 230 Volt met een vermogen van 4 Watt. De motor is krachtig en je kunt zonder problemen een gewicht er aan plaatsen van tot 20 kg. Door de unieke vorm van de rotisserie kunt je jou Summit gebruiken als grill en de deksel gewoon sluiten. Op deze manier maak je nog steeds gebruik van de isolerende eigenschappen van de Summit. De rotisserie is uitgevoerd in duurzaam 304 stainless steel. Hierdoor moet de rotisserie jaren mee gaan. De kosten van de rotisserie inclusief motor is 259,95 euro.

Inmiddels heb ik de rotisserie zo’n 6 keer gebruikt, en het eerste wat me opviel is dat hij geen geluid maakt. Ik ben zelf de rotisserie gewend van Weber voor de Master Touch en die hoor je waardoor je een idee hebt dat hij aanstaat. De eerste keer heb ik een aantal keer gekeken of de rotisserie wel aanstond omdat hij echt geen geluid maakt.

carrousel

Carrousel

Wilma heeft ook een nieuwe accessoires laten maken voor op je spit. Het is eigenlijk een super geinig iets wanneer ik het zag. Het doet me denken aan wanneer je naar een polier gaat. De meeste hebben een carrousel op de achtergrond waar de kippen in worden gegaard.

De carrousel is volledig gemaakt van RVS en is voorzien van 3 manden die je eenvoudig eruit kunt halen. Ze zijn na gebruik makkelijk te reinigen en kunnen zelfs in de vaatwasser. Persoonlijk was ik ze liever met de hand af. De carrousel past op alle kamados vanaf 21 inch en is te gebruiken op de Master Touch en de diverse gasbarbecue’s van Weber. De kosten voor de carrousel zijn 99,95 euro.

Je kunt de manden vullen in de keuken en dan buiten erop klikken als de barbecue op temperatuur is. Je plaatst je kolen aan de zijkant en plaatst een lekbakje in het midden van je barbecue en je kunt de rotisserie aanzetten. Bij een kamado kun je natuurlijk ook een plate setter gebruiken. Je kunt allerlei combinaties verzinnen door bijvoorbeeld 1 mandje te vullen met vlees en een ander weer met groenten. Het is ook leuk om diverse borrel hapjes te maken in de carrousel. Inmiddels heb ik er kippenvleugels in gemaakt en friet van de barbecue.

Conclusie

Ben je opzoek naar een rotisserie of carrousel? Gewoon bestellen want het is echt een kwalitatief goed product. Voor de Summit is het echt een leuke toevoeging om ook eens de barbecue te gebruiken als grill.

Ik wil Wilma bedanken dat ik de rotisserie en carrousel mocht testen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *