Grillfun logo

Review: Skotti Grill

skotti grill
banner inamood

Voor de zomervakantie was ik nog opzoek naar een handige barbecue die geen ruimte in beslag neemt. Na contact te hebben gehad met het bedrijf Skotti ontving ik de nieuwe Skotti grill. Deze nieuwe barbecue weegt maar 2,7 kg en is volledig demontabel en zit ook nog eens in een handige tas die je overal mee naartoe kan nemen. Ideaal dus voor op vakantie of als je een dag gaat wandelen in de natuur.

Mijn reis gaat dit jaar naar Kroatië waar we inmiddels als vijf keer zijn geweest. Gezien de prachtige natuur is het een ideale locatie om mooie bijvoorbeeld foto’s te maken tijdens het barbecueën. Nu is mijn doel om de Biokovo Wall te gaan beklimmen met een hoogte van 1762 meter. Of ik de top ga halen en daar lekker ga barbecueën op de Skotti Grill is nog even afwachten. Maar het is altijd gaaf om een plan te hebben.

skotti grill test

Over Skotti Grill

De Skotti grill is op de markt sinds 2019 en won direct in dat jaar de Red Dot Design Award. De Red Dot Design Award is een internationale prijs voor design die sinds 1955 jaarlijks uitgereikt wordt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen. Jaarlijks zijn er ongeveer 11000 inzendingen uit 61 landen. Van al deze inzendingen heeft deze nieuwe barbecue gewonnen.

Het idee is ontstaan door Christian Battel die op een dag aan een meer wilde gaan barbecueën. Hij dacht ik moet een barbecue hebben die ligt van gewicht is, makkelijk mee te nemen is, en die op gas werkt. Christian ging samen met de firma Vennskap aan de slag en ze bedachten de Skotti Grill.

tas
uitgepakt

Specificatie Skotti Grill

Op hun website kun je alle specificaties vinden over deze barbecue. De barbecue is zoals beschreven een demontabele barbecue die ook nog eens ligt van gewicht is. De barbecue weegt in totaal 2,7 kg en met draagtas ongeveer 3,3 kg. Hij past makkelijk in een rugtas met een inhoud van 25 liter. Om deze reden is hij makkelijk om overal mee naartoe te nemen zoals bijvoorbeeld tijdens het wandelen, motorrijden of een middag naar het park. Je kunt de Skotti Grill voorzien van diverse soorten brandstof om te grillen. Standaard zit er ook een aansluiting bij voor een gasfles. Maar je kunt ook houtskool, briketten of sprokkelhout gebruiken om mee te barbecueën. Dit was één van de redenen waarom ik hem gewoon moest hebben voor op vakantie.

Je zet de barbecue eenvoudig in elkaar maar je moet wel een paar keer oefenen. Volgens wat filmpjes op Youtube en die ik gezien heb op Instagram moet het mogelijk zijn binnen 1 minuut. Zelf moet ik nog wat oefenen maar binnen 5 minuten kan ik hem aanzetten om te gebruiken. Binnen een paar minuten kun je dus starten met het bereiden van je eten.

Specificaties

 • Materiaal: Behuizing is van 1 mm roestvrij staal en het grillrooster is 3 mm.
 • Afmeting grillrooster: 30,4 x 21 cm
 • Afmeting barbecue: 33,6 x 21,9 x 17,6 cm
 • Afmeting gedemonteerd in tas: 45 x 30 x 3,5 cm.
 • Gas aansluiting: EN 417-schroefpatroon met 7/16 x 28 UNEF schroefdraad (mengsel van butaan en propaangas)
 • Gewicht: 3,3 kg

Uitleg Skotti Grill in het Duits

Conclusie & ervaring

Inmiddels heb ik de Skotti Grill een aantal keer getest. Zoals je kunt zien op de foto heb ik hem zelfs eens getest lekker in de natuur. Hij is zoals ze aangeven makkelijk in elkaar te zetten en na gebruik laat je hem even afkoelen. Daarna weer opbergen in de tas waarna je hem thuis makkelijk kunt schoonmaken onder de kraan. Het rooster kun je schoon branden zoals vele ook doen met een normaal barbecue rooster. Maar is ook goed te reinigen onder de kraan.

Het rooster is snel op temperatuur waardoor je binnen vijf minuten je eerste vlees erop kunt leggen. Tot nu toe heb ik hem alleen getest op gas maar ga zeker nog eens testen met kolen. Lijkt me ook wel zo veilig met de bosbranden die kunnen ontstaan tijdens de zomer als je in de natuur een barbecue aanmaakt. Op veel plekken is het trouwens ook verboden hier in Breda om in de natuur open vuur te maken.

Persoonlijk vind ik het een geweldige barbecue die alles waarmaakt wat ze beloven. Zelf heb ik nog een handige rugtas gekocht waar de barbecue perfect inpast en die voorzien is van koelvakken. Hierdoor kan ik ook mijn service meenemen en mijn eten koel bewaren om later te bereiden op de Skotti Grill. Hieronder een kleine opsomming met de voor en nadelen die ik kan bedenken.

grillen op skotti

Voordelen

 • Eenvoudig in elkaar te zetten
 • Makkelijk mee te nemen
 • Meerdere soorten brandstof te gebruiken
 • Makkelijk schoon te maken
 • Overal te gebruiken
 • Stevig materiaal
 • Beperkte hitte overdracht naar de grond.
 • Snel te gebruiken
 • Gas toevoer is goed te regelen
 • Voldoende grill oppervlak zodat je diverse gerechten kunt bereiden

Nadelen

 • Er is geen aparte vuurkamer waardoor de buitenzijde ook heet wordt
 • Niet mogelijk om indirect te barbecueën
 • Met kolen alleen hot and fast grillen of je moet twee zones maken (persoonlijk zou ik niet het hele oppervlak voorzien van kolen)

Ben je opzoek naar een zeer compacte barbecue waar je vooral direct mee kunt grillen overal waar je wil? Dan is deze ideaal voor jou om aan te schaffen. Lekker meenemen op vakantie en je geen zorgen maken dat hij niet in de auto past. Op vakantie mee naar het strand of lekker tijdens een fietstocht. Dit alles voor maar 159 euro en te bestellen op hun website. Ze leveren ook gewoon in Nederland.

Disclaimer:

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Skotti Grill en mocht hiervoor de barbecue gratis ontvangen. Deze review is geschreven naar eigen inzicht door het gebruik van het product.

4 Comments

 • Jasper , 01/06/2022 @ 17:03

  Leuke review! Wat is je ervaring ná gebruik? Ik heb het idee dat als de bbq weer ingepakt wordt (in de tas) dat dat gepaard gaat met veel vettigheid dat door de tas klotst?

  • Grillfun , 11/06/2022 @ 10:38

   Bedankt Jasper, het klopt inderdaad als je hem na gebruik in de natuur of zo moet inpakken is alles smerig. Of je moet ergens water hebben en een doekje. De tas is wel makkelijk schoon te maken en ik heb het vet eraf gepoetst met een doekje.

 • Kenneth , 30/08/2022 @ 17:34

  Leuke review!
  Zou je er voor 5 personen vlees op kunnen bakken?

  • Grillfun , 02/09/2022 @ 10:51

   Hoi Kenneth, Sorry voor de late reactie ben net terug van vakantie 🙂 Persoonlijk vind ik het oppervlak groot genoeg voor twee personen maar het is een beetje afhankelijk van wat je wilt bereiden. Als het allemaal snelle dingen zijn kan het voor meer naar mijn idee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *