Grillfun logo

Scotch Whisky Sauce

Scotch Whisky Sauce
banner inamood

Scotch Whisky Sauce als smaakmaker voor je gerechten en 100% natuurlijk met uitzondering van de Scotch Barbecue Sauce, dat wil je toch ook gebruiken in je gerechten! In deze sauzen is 12% Scotch Single Malt Whiskey toegevoegd die wordt gemaakt in het hart van Tayside in Schotland.

Een half jaar geleden ben ik door Eammon Duffy de eigenaar van Duffys Delicatessen gevraagd om de Scotch Whisky sauce die hij verkoopt in Nederland te testen en om er recepten mee te maken. Inmiddels zijn we een half jaar verder en zijn er diverse recepten gemaakt met deze geweldige smaakmakers. Natuurlijk kan ik wel recepten blijven maken en dat blijf ik ook zeker doen met deze sauzen maar het is tijd voor een review!

Welke smaken zijn er?

Momenteel zijn er 8 smaken verkrijgbaar bij diverse winkels en webshops in Nederland. Persoonlijk heb ik de eerste zes getest van onderstaande soorten. Alle sauzen zijn geschikt voor vegetariërs als je ze natuurlijk niet verwerkt in een vlees gerecht. De Scotch Whisky Sauce is echter niet geschikt voor personen die een glutenallergie hebben gezien de sauzen tarwe bevatten. Dit zijn dan ook de enige zaken waar je rekening mee dient te houden.

Scotch Whisky Vinegar

Vinegar

 • 125ml / 5000ml Zuur en gekruid
 • Koel en droog bewaren
 • Ongeopend 3 jaar houdbaar
 • Lekker bij o.a. Fish & Chips, salades, marinades
Scotch Whisky Sauce

Sauce

 • 125ml / 5000ml Neutrale, hartige smaak
 • Koel en droog bewaren
 • Ongeopend 3 jaar houdbaar
 • Lekker bij o.a. vlees, vis, groenten, stoofschotels, marinades
Scotch Whisky Dressing

Dressing

 • 125ml / 5000ml Hartig en gekruid 
 • Koel en droog bewaren 
 • Ongeopend 1 jaar houdbaar 
 • Lekker bij o.a. salads, eigengemaakte dipsauzen
Scotch Whisky Syrup

Syrup

 • 125ml / 250ml / 5000ml Zoete smaak
 • Koel en droog bewaren, niet in de koeling
 • Ongeopend 3 jaar houdbaar
 • Lekker bij o.a. ijs, fruit, pannenkoeken, vlees, kaas en salades
Scotch Whisky Bonnet

Bonnet

 • 125ml / 5000ml Pittige, hartige smaak
 • Koel en droog bewaren
 • Ongeopend 3 jaar houdbaar
 • Lekker bij o.a. vlees, vis, groenten, stoofschotels, marinades
Scotch Whisky Barbecue

Barbeque

 • 125ml / 5000ml Pittig, hartig en gekruid
 • Koel en droog bewaren
 • Ongeopend 1 jaar houdbaar
 • Lekker bij o.a. vlees, vis, hartige taarten, stoofschotels, marinades 

Waar zijn ze verkrijgbaar?

Dit is een vraag die ik regelmatig krijg van mijn volgers of de mensen die mijn recept vinden via een zoekmachine. Deze sauzen zijn nu nog niet verkrijgbaar in supermarkten en alleen via diverse winkels in Nederland en bij sommige webshops. Het team bestaat in Nederland uit twee personen, namelijk Eammon Duffy en Simone Sneider.

Simone Snieder is verantwoordelijk voor de verkoop in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Drenthe, Groningen, Friesland en haar website is www.moondelights.nl

Eammon Duffy is de importeur van de Scotch Whisky Sauce en verantwoordelijk voor de verkoop in Zeeland, Brabant, Limburg, België, Luxemburg en zijn website is www.duffysdelicatessen.nl (deze bestaat helaas niet meer)

Als je nu wil weten waar in Nederland en in welke winkels je deze sauzen kunt vinden, kijk dan op hun website voor alle verkooppunten in Nederland.

Online kun je ze kopen bij Rookoven.com en bij BBQuality.nl via de webshop.

Review

Toen ik van Eammon de Scotch Whisky Sauce mocht ontvangen begon direct de uitdaging, wat voor gerechten ga je ermee maken en hoe combineer je de gerechten met deze sauzen. Op internet zijn nog niet veel recepten te vinden met deze Scotch Whisky Sauce wat een brug kan zijn om ze te kopen. Ik ben gewoon gaan testen en proeven om te kijken welke combinaties voor mij werken. Je hebt natuurlijk wel veel recepten met Whisky of met Vinegar of iets waar je een zoetmaker voor kunt gebruiken. Natuurlijk zijn er ook genoeg gerechten waar je chocolade in kunt verwerken en als je het op die manier bekijkt is het helemaal niet moeilijk om ze toe te passen.

De hoeveelheid van het product is dan weer een uitdaging, hoeveel eetlepels of theelepels voeg je nu eigenlijk toe aan een recept. Het is eigenlijk ook niet zo moeilijk, gewoon door te proeven. Van sommige gerechten die ik maakte heb ik een kleine test uitgevoerd. Dit heb ik gedaan door een beetje van het gerecht te mengen met een saus en te proeven. Zo kom je makkelijk bij gerechten waar iedereen van wil proeven.

Zelf heb ik drie soorten die ik het liefste gebruik als smaakmaker, namelijk de Syrup, Vinegar en Sauce. Inmiddels heb ik al diverse recepten gemaakt met de Scotch Whisky Sauce en hieronder staan er drie die het beste bekeken zijn op mijn website (klik op de afbeelding om naar het recept te gaan):

Whisky Bacon Kip Tortilla

Whisky Bacon Kip Tortilla

Varkenshaas Whisky Mango

Varkenshaas Whisky Mango

Pittige Whisky Spareribs

Pittige Whisky Spareribs

Conclusie

Wat vindt ik nu eigenlijk van de smaak van de sauzen? Persoonlijk vindt ik het een mooie aanvulling op alles wat al op de markt is aan smaakmakers. Zelf drink ik graag op vrijdag avond een glas Whisky samen met mijn zoon voordat we gaan slapen. Je proeft in de sauzen echt de smaak van de Whisky en het komt mooi terug in de gerechten die je ermee maakt. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de dosering die men toepast. Ik ben echt een fan geworden van de sauzen en leer steeds beter hoe ik ze kan gebruiken in mijn gerechten. Het blijft nog steeds spannend wat het precies doet met de smaak in een gerecht, maar dat vindt ik juist super.

Kom je de sauzen tegen op een beurs of in de winkel neem ze dan gewoon mee want voor de prijs hoef je het niet te laten 😉 Zie je een recept van mij en denk je dat wil ik ook eens maken. Kijk dan op hun website waar in jou woonplaats je de saus kunt kopen of bestel ze online.

Veel succes en ik hoop dat deze review een kleine indruk geeft van de sauzen en wat er mee mogelijk is. Ik blijf recepten maken met deze sauzen dus de lijst met recepten wordt steeds groter voor deze geweldige sauzen.

Disclaimer: 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Duffys Delicatessen. Als foodblogger Grillfun heb ik de sauzen gratis mogen ontvangen zonder voorwaarden wat ik ermee ga doen. Deze blog bevat mijn persoonlijke mening over de Scotch Whisky sauzen en mijn ervaring om ermee te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *