Grillfun logo

Review: Satémaker van Spiedini.nl

satémaker
banner inamood

Hoe maak je nu super eenvoudig en snel een spiesje voor een grotere groep of gewoon lekker voor jezelf? De uitkomst is eenvoudig dat kan allemaal met de Satémaker RVS100 van Spiedini.nl. Je weet pas hoe makkelijk het is als je hem voor het eerst hebt gebruikt.

Tot nu toe gebruikte ik de satémaker pas één keer, maar dat was voor mij voldoende om het gelijk met jullie allemaal te delen. Ik heb de satémaker gebruikt voor mijn recept met gemarineerde bavette. Hij is eenvoudig in gebruik en makkelijk schoon te maken na gebruik.

sate stap 1
sate-stap-2
sate stap 3

Wat is de Satémaker RVS100 nu precies?

Het is heel eenvoudig, je hebt een kubus van ongeveer 160 x 160 x 160 mm. De kooi is gemaakt van roestvrijstaal en de deksels van polystyreen. Je kunt door het gebruik van dit materiaal je kubus na gebruik eenvoudig reinigen. Je voorziet de kubus van vlees, zoals te zien is in de afbeeldingen en je plaatst de deksel erop. Aan de bovenzijde heb je 100 openingen voor een satéstokje die je er vervolgens in stopt. Je hebt de optie om de gaten vooraf te maken met een rvs pin die wordt meegeleverd. Wanneer alle gaten zijn voorzien van een stokje kun je met een mes gaan snijden in de openingen aan de zijkant. Hierna kun je de kubus verwijderen en heb je 100 stokjes met circa 22-25 gram vlees.

Je kunt natuurlijk de satémaker niet alleen voor vlees gebruiken maar ook voor bijvoorbeeld kip, visfilet, groenten en zelfs fruit. Zo kun je dus ook super simpel een eenvoudige traktatie maken voor de kinderen. De mogelijkheden en variaties die je hiermee kunt maken en het gemak maken het voor mij echt een geweldige aanvulling voor in de keuken / BBQ.

Er zijn diverse modellen van de satémaker verkrijgbaar om spiezen te maken van 25 gram tot spiezen van 50 gram. Voor de meeste is de RVS100 voldoende gezien de andere satémakers meer voor de horeca zijn of als je een cateringbedrijf hebt want tijd is kostbaar natuurlijk. Naast de tijd is natuurlijk het grootste voordeel dat ze allemaal identiek zijn en je bereidingstijd op de barbecue gelijk. Hierdoor kun je de spiezen allemaal gelijk serveren aan je gasten en kun je zelf ook genieten aan tafel.

Conclusie

Je ziet het is niet een heel lang artikel geworden maar dat komt dus puur door de eenvoud van de satémaker. Hij is handig in gebruik maar in het begin was het wel even wennen als je gaat snijden door de afmeting. Mijn advies zou wel zijn om er gelijk een mes bij te bestellen omdat niet alle lange messen in de openingen passen om te snijden. De stokjes die je kunt kopen bij Spiedini zijn geweldig ze zijn allemaal kaars recht en bevatten geen splinters. Het zijn hoogwaardige stokjes die allemaal identiek zijn omdat ze machinaal worden gemaakt. Voor mij is het dus een perfecte aanvulling om snel spiezen te maken voor mijn gasten. Je denkt misschien dat 100 stokjes veel is maar je eet er al snel 10 per persoon. Wanneer je het vlees vers koopt kun je na het maken de spiesjes natuurlijk in de vriezer doen. Dan ben je gelijk klaar voor de volgende keer.

Groetjes Grillfun!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *