Grillfun logo

Review: Weber Original Store & Grill Academy

Weber Original Store
banner inamood

Als groot Weber fan kom ik regelmatig bij de Weber Original Store & Grill Academy. Dit artikel geeft jullie een indruk van deze geweldige winkel in Amersfoort. Voor mij persoonlijk is het net een snoepwinkel gezien je er niet alleen diverse barbecues kunt kopen van Weber maar ook artikelen die in geen andere barbecue shop te vinden zijn zoals het prachtige porseleinen servies maar ook rompertjes voor de baby en stoere Weber jas.

De Weber Original Store

De Weber Original Store is de plek om Weber barbecues te bekijken en te voelen met een goed advies. Je kunt hier terecht voor alleen Weber barbecues en al jou vragen over Weber artikelen. Natuurlijk verkopen ze ook Weber accessoires, sauzen en dry rubs van diverse merken en ze hebben een koeling met vlees. Op deze manier hoef je alleen je barbecue in elkaar te zetten en je kunt direct je nieuwe aanwinst testen. Of je nu komt voor een Weber Summit Charcoal Grill of voor een Weber Master Touch Premium. Je wordt goed geholpen en de verkopers luisteren naar je wensen zodat je naar huis gaat met de barbecue die bij jou past.

Weber Amersfoort Store

De Weber Original Store in Amersfoort biedt meer dan 500 m2 aan ultieme BBQ beleving. Waar ze ook accessoires verkopen die je nergens anders kunt vinden in Nederland. Afgelopen zomer ben ik bij de Weber Original Store geweest in Berlijn en het concept is identiek met Nederland.

Het grote voordeel voor mij is het advies wat je krijgt in de barbecue shop gezien ze heel erg betrokken zijn met alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de Weber barbecues. Tevens kunnen ze jou voorzien in alle onderdelen, of het nu een rekje, poot of deksel is. De leeftijd van de barbecue maakt niet uit want ze kunnen jou er gewoon mee helpen.

Zelfs als je problemen hebt met je barbecue zoals het niet stabiel op temperatuur houden. Je hoeft het maar te vragen of je kunt een BBQ workshop volgen bij de Grill Academy.

Bedrijfsfeestjes

Ja er is nog meer bij de Weber Original Store & Grill Academy! Je kunt er namelijk ook terecht voor een bedrijfsfeest of een gezellig familiefeest. Er zijn inmiddels al diverse feesten geweest en je kunt makkelijk met 100 personen een top dag organiseren. Of het nu een teambuilding evenement is of een werkbespreking ze helpen je graag. Gezellig met z’n alle barbecueën of alles uit handen geven, het is allemaal mogelijk. Zo’n dag draait om de ultieme barbecue beleving of het nu met familie, vrienden of collega’s is.

Weber Original Store Amersfoort

Grill Academy

Naast de winkel is een mooie open ruimte voor de Grill Academy met een overkapping waar je buiten gaat barbecueën. Op deze manier bereid je de gerechten binnen voor en ga je het gerecht lekker buiten bereiden in de barbecue. Het grote verschil met barbecue shops waar ik reeds ben geweest, is dat je altijd droog staat bij slecht weer en dat je niet binnen gaat barbecueën en je last krijgt van de rook. Er zijn diverse BBQ workshops die je kunt volgen bij de Weber Original Store & Grill Academy, namelijk

  • Basic
  • The Art of Charcoal Grilling
  • Smoking
  • American Style BBQ
  • Streetfood
  • Gasbarbecueworkshop

De kosten voor een workshop bij de Weber Grill Academy zijn tussen de 100 en 110 euro per persoon. Wanneer je kijkt naar het aanbod is de Weber Original Store & Grill Academy in Amersfoort de enige waar je een gasbarbecueworkshop kunt volgen van Weber. Het gehele aanbod van de BBQ workshops is te vinden op de site van Weber en je kunt precies zien welke datums vrij zijn of reeds uitverkocht. Hierdoor kun je makkelijk een keuze maken of het nu een workshop is bij de Weber Original Store in Amersfoort of op een andere locatie. Klik op de Grill Academy link om naar het overzicht te gaan!

Binnenkort ga ik een BBQ workshop volgen bij de Weber Original Store & Grill Academy in Amersfoort zodat jullie een betere indruk krijgen over de Grill Academy. Je kunt natuurlijk alvast het artikel lezen over de Weber Fandag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *