Grillfun logo

Review: Camping gas BBQ Wayne van Burnhard

camping gas bbq
banner inamood

Ga je op vakantie of heb je niet veel plek in je tuin of balkon? Dan is deze camping gas BBQ van Burnhard onder de naam Wayne misschien wel iets voor jou! Ik werd benaderd door Burnhard met de vraag of ik Wayne wilde testen om er een review over te schrijven. Hier zeg je als BBQ blogger natuurlijk geen nee tegen. Een paar dagen ontving ik de doos met mijn nieuwe BBQ.

Het viel me na het openen van de doos gelijk op dat de BBQ lekker licht en compact is. Hierdoor is deze natuurlijk ideaal om mee te nemen op vakantie. Doordat het op veel campings niet is toegestaan om een kolen BBQ te gebruiken is deze gas BBQ echt een super goede optie. Wanneer wij op vakantie gaan nemen we bijna altijd een ingerichte bungalowtent. Hier zit alleen een grillplaat bij wat ze een BBQ noemen. Je kunt dus niet echt indirect of direct barbecueën wat je juist graag wil met de heerlijke producten die je in veel landen kunt vinden.

camping gas bbq wayne

Wayne

Zoals reeds genoemd is Wayne een compacte gas barbecue met niet één maar met twee losse branders die je afzonderlijk van elkaar kan regelen. Hij is hierdoor perfect geschikt om niet alleen direct te grillen maar juist ook indirect. De Wayne wordt geleverd met een afdekhoes en twee dikke gietijzeren roosters met een porseleinen coating. De gas barbecue heeft een grillopervlak van 47 x 36 cm. waar je perfect eten op kunt bereiden voor 4 personen.

De barbecue is voorzien van twee losse branders die je kunt regelen via één van de twee robuuste draaiknoppen. De branders zijn beide voorzien van een piëzo-ontsteking waardoor je de BBQ niet met de hand hoeft aan te maken. Je kunt de barbecue opstoken tot een temperatuur van 300 graden en is traploos te regelen. In de deksel is een thermometer geïntegreerd waarmee je makkelijk de temperatuur kan aflezen in de BBQ.

De Wayne is lekker compact en weegt maar 12,6 kg inclusief de roosters waardoor je hem makkelijk alleen kunt tillen. Het is echter ook mogelijk door de handvatten aan de zijkant om de Wayne te tillen met twee personen. Wayne heeft een afmeting van 65 x 46 x 39 centimeter maar door het verwijderen van de handvatten is de Waybe maar 50 centimeter. Hij past dus perfect in je kofferbak afhankelijk van hoeveel spullen je natuurlijk mee op vakantie neemt. Op de Wayne kun je ieder gangbaar gasflessenformaat aansluiten. Voor op de camping neem je een lichtgewicht gasfles mee van 5 kg en voor thuis is een 8 of 11 kg ideaal.

wayne gas bbq

Eerste ervaring

Na het uitpakken van de doos was het heel eenvoudig om de gas BBQ in elkaar te zetten. Door de goede handleiding was het binnen 15 minuten gedaan. Natuurlijk maakte ik de BBQ direct aan na het uitpakken. Ik heb de BBQ direct naar 250 graden gebracht en eerst even 30 minuten laten schoonbranden. Dit doe ik eigenlijk standaard altijd bij een nieuwe BBQ. Hierna even met een doekje erover met zonnebloemolie en ik was klaar om mijn eerste burger te bereiden op de Wayne. Door gebruik te maken van de gietijzeren grillplaat kon ik ook mijn uien bakken op de BBQ.

De gietijzeren bakplaat is een optie die je los erbij kunt bestellen. Ik zeg direct doen omdat het super handig is om bijvoorbeeld groenten te bakken of juist een eitje voor tijdens het ontbijt of lunch. De grillplaat heeft twee zijden. Eentje met de bekende grillmarks en de andere zijde is vlak.

burgers wayne

Na het barbecueën heb ik Wayne laten afkoelen en direct schoongemaakt. de grillroosters heb ik even schoongebrand en daarna nog even afgespoeld onder de kraan. De binnenzijde heb ik met een keukendoekje schoon gewreven toe de bak nog lauwwarm was. Hierna nog even de vet opvangbak schoonmaken onder de kraan met een beetje sop en hij is klaar voor de volgende keer.

Natuurlijk heb ik Wayne ook even mee genomen de natuur in zodat ik kon testen of hij makkelijk mee te nemen is. Het geeft een heerlijk gevoel lekker in de natuur en het gemak van een gas BBQ. Ik heb de BBQ in mijn kofferbak geplaatst en daarna meegenomen en ergens aan het water lekker picknicken met mijn gezin. Een lekkere makkelijke BBQ met niet veel bijzondere gerechten maar waar iedereen bij ons gek op is. We eten namelijk al bijna iedere week grote stukken vlees van de BBQ en een Hollandse BBQ is soms ook wel lekker. Zeker als je lekker in de natuur zit. Neem je producten mee in een koelbox en daarna is het alleen alles klaar zetten en de gas BBQ aanmaken. Na 5 minuten kan het eerste stuk vlees al op de BBQ.

Hierdoor is Wayne ook perfect geschikt voor een dagje weg naar bijvoorbeeld het strand of een meer. Op de camping is deze gas BBQ ook perfect te gebruiken net zoals thuis op het balkon bijvoorbeeld.

burnhard wayne

Conclusie camping gas BBQ Wayne

Wanneer je opzoek bent naar een compacte camping gas BBQ waar je indirect en direct mee kunt grillen dan is Wayne ideaal voor jou. Het is een robuuste BBQ en doet wat hij zegt. De barbecue is makkelijk schoon te maken en makkelijk in gebruik. Het grill oppervlak is voldoende om met je gezin van te eten of lekker ergens buiten te grillen.

Indirect grillen van een groter stuk vlees moet ik nog proberen op de Wayne gezien ik er nog geen tijd voor heb gehad. Hierna wordt deze review aangevuld zodat de review compleet is. Maar het grillen van kipsaté eerst direct en daarna indirect doorgaren ging perfect. Of je ook grote stukken vlees kunt bereiden lijkt me wel maar dat ga ik natuurlijk eerst testen.

Disclaimer

Dit artikel is gesponsord door Burnhard maar ben vrij om mijn eigen verhaal en mening te schrijven over hun product.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *