Grillfun logo

Review: Burnhard Nero Pizzaoven

nero pizzaoven
banner inamood

Een aantal weken geleden ontving ik van Burnhard de Nero pizzaoven om deze te testen, en natuurlijk om er een review over te schrijven. Helaas door het slechte weer voordat de hitte kwam is het er niet van gekomen om de pizzaoven goed te testen. Ik schrijf natuurlijk geen review schrijven zonder het product eerst goed te testen.

De Nero pizzaoven

Wat is nu eigenlijk de Nero pizzaoven? Heel makkelijk gezegd een compacte pizzaoven die je makkelijk in de schuur kunt zetten of juist kan meenemen naar vrienden of familie. Het grote voordeel is dat je voor de pizzaoven diverse soorten brandstof kunt gebruiken. Naast hout kun je namelijk ook pellets, houtskool en zelfs gas gebruiken door de gasmodule die los verkrijgbaar is.

Napolitaanse pizza

Het is een compacte pizzaoven waar je één voor één pizza’s in kunt bakken. Het formaat van de oven is 40,7 x 81,35 x 83,26 centimeter. Door de inklapbare pootjes aan de onderzijde en het verwijderen van de schoorsteen kun je de Nero makkelijk meenemen. Zodat je niet alleen in je achtertuin kunt genieten van heerlijke pizza’s. Misschien wel het grootste voordeel is dat je na 10 minuten (afhankelijk van brandstof) al kunt starten met het bakken van pizza’s doordat de oven supersnel op een temperatuur is van 400 graden waar ik het liefste pizza’s op bak. De temperatuur wordt goed vastgehouden door de dubbelwandige RVS ommanteling die gevuld is met wol.

De Nero pizzaoven wordt geleverd met een pizzasteen van 1 cm dik die je makkelijk eruit kan halen om de oven schoon te maken van binnen. Het bak oppervlak is 33 x 33 cm waarop je een normaal formaat pizza kan bereiden.

Om jouw een indruk te geven over de Nero pizzaoven heb ik een unboxing video gemaakt.

Mijn eerste ervaring met de Nero Pizzaoven

De montage

Zoals je kunt zien in de unboxing video stelt de montage van de pizzaoven niks voor. Er wordt een duidelijke handleiding bijgeleverd waar stap voor stap wordt beschreven hoe je de oven in elkaar moet zetten. Na de montage is het belangrijk om de oven aan te maken en even 30 minuten in te branden zoals beschreven staat in de gebruiksaanwijzing. Binnen een uur heb je de hele pizzaoven in elkaar gezet en kun je een half uur later de eerste pizza bakken.

Brandstof

Je kunt diverse soorten brandstof gebruiken om de pizzaoven op temperatuur te krijgen. Dit is natuurlijk super handig in gebruik omdat je naast hout ook pellets en houtskool kunt gebruiken. Naast deze soorten brandstof kun je een losse gasmodule bestellen waardoor je nog makkelijk de oven kunt gebruiken. Natuurlijk heb ik de verschillende soorten brandstof getest met uitzondering van de gasmodule. Tijdens mijn test ben ik eerst begonnen met het testen van pellets. De korf vullen en de pellets aanmaken met bijvoorbeeld een wokkel. De pizzaoven was snel op temperatuur maar het viel me al direct op dat je heel veel pellets gebruikt. Wanneer je pellets toevoegt moet je dit beetje bij beetje doen zodat je het vuur niet verstikt en daardoor heel veel rook krijgt. Dat is natuurlijk niet zo leuk voor de buren.

nero burnhard

Wanneer je gebruik maakt van houtskool is het slim om er eerst voor te zorgen dat ze aan zijn door een firestarter te vullen met houtskool. Hierna kun je de houtskool toevoegen door deze via de navulschacht toe te voegen in de firebox.

Hout dat brand natuurlijk altijd goed en is voor mij ook favoriet, puur omdat je veel beter de temperatuur onder controle kunt houden. Dit was ook zo met pellets echter is het mij persoonlijk te duur om deze brandstof te gebruiken. Je kunt namelijk geen pellets gebruiken die je overal kunt kopen voor je pelletkachel. Het moeten speciale food grade pellets zijn die geschikt zijn voor de bereiding van eten.

Pizza’s bakken

Je kunt in de NERO natuurlijk veel meer bereiden dan pizza’s maar dit keer heb ik het puur gehouden op het maken van pizza’s. Mijn eerste pizza bereide ik op een temperatuur van 425 graden en was binnen 1 minuut klaar. Het was even zweten omdat je er echt bij moet blijven en de pizza moet draaien tijdens het bereiden zodat niet één kant zwart wordt. Dit is normaal en ook gebruikelijk bij een hout gestookte oven. Je hebt namelijk meer hitte aan de achterzijde dan aan de voorzijde. Het stelde allemaal niet veel voor omdat het bakken van pizza’s super makkelijk gaat.

Tijdens mijn eerste test maakte ik 10 pizza’s. Het viel me op dat het lastig is te combineren om de pizza’s te rollen en te beleggen en dan te bakken als je er veel wil maken. De pizza’s zijn namelijk zo lekker dat ze bij ons er allemaal twee aten. Het slimste is om alle pizza bodems alvast te maken zodat je ze snel na elkaar kan bakken in de oven. Tussen door het hout bijvullen gaat makkelijk. Het gaat allemaal snel en het hout brand snel op. Je moet het dus allemaal goed plannen.

Bij de twee test heb ik Napolitaanse pizza’s gemaakt. Het verschil is dat de eerste Romeinse pizza’s waren gezien ik het deeg rolde met een deegroller. Bij de twee test heb ik het met mijn vingers gedaan zodat de pizza een mooie rand krijgt. Om de rand mooi te krijgen ben ik gaan bakken bij een temperatuur van 350 graden. Hierdoor had ik iets meer controle en rust en kwamen voor mij de pizza’s er veel beter uit dan de eerste keer. Zo zie je dat bij iedere soort product wat je gaat gebruiken je het goed moet testen en moet kijken wat voor jou het beste werkt.

nero pizzaoven burnhard

Conclusie

Na vier keer testen met meerdere pizza’s ben ik van mening dat ik het bakken van pizza’s op de NERO wel onder de knie heb. Het is een geweldige oven die makkelijk in gebruik is om pizza’s te bereiden. Wil je hem gebruiken voor een feest? Dan vindt ik persoonlijk dat het te veel stres geeft om hem op temperatuur te houden. Dit is zeker anders met de gasmodule waarbij ik verwacht dat je hem mooi stabiel op temperatuur kunt houden. Om pizza’s te maken voor je gezin is het echte een geweldige toevoeging, en een stuk sneller op temperatuur te krijgen dan een hout gestookte oven. Persoonlijk maak ik nooit pizza’s op de BBQ, gewoon omdat ik het niet leuk vindt.

Ben je opzoek naar een compacte pizzaoven dan is de NERO van Burnhard zeker iets voor jou. Het is een geweldige pizzaoven om te gebruiken. Test het een aantal keer tot je voor jezelf de ideale methode hebt gevonden. Dan ga je er zeker veel plezier aan beleven. Nu wil je natuurlijk ook weten hoe je zelf pizzadeeg moet maken? Check mijn recept voor pizza deeg door op de link te klikken.

Groetjes Grillfun!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *