Grillfun logo

Review: American Style BBQ Workshop

American Style BBQ
banner inamood

Eind mei was ik te gast bij de American Style BBQ Workshop bij één van mijn favoriete BBQ winkels van Nederland. Dat is natuurlijk de Weber Original Store in Amersfoort. Even geleden had ik al eens de gas BBQ workshop gevolgd die gewoon super was. Nu werd het tijd om eens aan de slag te gaan met houtskool en gas barbecues. Na de introductie van het Weber Team kregen we van Bram de pitmaster van de Grill Academy uitleg over de recepten die we gaan maken. Ik kan je vertellen, het was veel en het water liep me al in de mond voordat we aan de slag gingen. Bij America hoort natuurlijk veel kaas en veel vlees en nog meer kaas :).

aan de slag
vlees snijden

American Style

Op de website van de Weber Original store vindt je van iedere workshop een uitleg wat je kunt verwachten. In onderstaande tekst staat de website tekst van de Weber Original Store over de workshop.

We gaan tijdens de American Style BBQ workshop terug naar de roots van Weber en de roots van het barbecueën.

In de 17e eeuw werd barbecueën overgenomen van de indianen in Amerika. In de jaren 1900 opende het eerste Amerikaanse barbecuerestaurant in Kansas City haar deuren. Sindsdien verspreidde de Amerikaanse barbecuecultuur zich over de rest van de wereld. American Style BBQ wordt in veel landen beschouwd als ‘de echte manier’ van barbecueën. Klassiekers zijn hotdogs en hamburgers, maar in deze barbecue workshop leren wij u graag andere Amerikaanse gerechten grillen – gemakkelijk om klaar te maken, maar uiteraard geschikt voor speciale gelegenheden.

Onze roots liggen in Chicago, daarom starten we deze workshop met een traditioneel gerecht uit die regio: Chicago style deep pan pizza. Vervolgens maken we gerechten die hun oorsprong hebben in verschillende staten van de Verenigde Staten. We bieden deze Weber Grill Academy workshop graag aan om u kennis te laten maken met onze eigen oorsprong.

Welcome back to the roots of American Style BBQ!

workshop

De Workshop

In totaal hebben we 7 verschillende gerechten gemaakt tijdens de workshop. Die je net zoals bij alle cursussen gezamenlijk opeet aan tafel. Dit blijf ik super vinden gezien je een lekker rust moment hebt en ook even met de andere cursisten kunt praten over je gezamenlijke hobby.

Dit keer werden we weer willekeurig ingedeeld in groepjes van 3. Je kunt dus samen met je vrienden of partner naar een workshop gaan maar dit bied geen garantie of je ook in hetzelfde groepje zit. Dit is uiteindelijk natuurlijk veel lekker omdat bij de volgende BBQ thuis je voor elkaar een gerecht kan maken wat je hebt geleerd tijdens de cursus. Zoals ik gewend ben van de Weber Original Store stond alles weer netjes klaar en krijg je bij binnenkomst een drankje naar keuze. De drank is altijd in overvloed en je kunt pakken wat je wil. Tijdens de cursus kregen we aan het begin eerst uitleg over de diverse barbecues die we gaan gebruiken en uitleg over roken en de diverse gereedschappen. Ik vindt het altijd wel mooi om te zien dat op de één of andere manier er toch altijd mensen zijn die naar een BBQ workshop gaan die helemaal geen BBQ hebben. Je kunt het ook gewoon zien als een gezellig avondje uit met vrienden en lekker eten wat je zelf gaat klaarmaken.

De gerechten

We begonnen met een heerlijke pan pizza met dikke bodem. Dit is een gerecht wat echt iets Amerikaans is en wat ook leuk is om te maken voor thuis in een skillet. Als tussendoortje kregen we Buffalow wings met blauwe kaasdip. Dit keer waren het geen kippenvleugels maar kipkluifjes wat nog eens veel makkelijker is om af te kluiven. Blauwe kaas is iets waar je van moet houden omdat veel mensen het niet echt super vinden. Dat merk ik ook aan de recepten met blauwe kaas op mijn website. De blauwe kaas in dit gerecht was niet een hele zware waardoor het mooi in balans was. Voor sommige werden de kipkluifjes geserveerd zonder de blauwe kaas saus. Na dit hapje stond natuurlijk het volgende gerecht al lekker te pruttelen op de BBQ want wat is een American Style BBQ nu zonder een mac’n cheese gerecht. Dit was weer zo’n gerecht om eens thuis te maken voor als bijgerecht. Het is natuurlijk ook altijd leuk om zoveel mogelijk accessoires te gebruiken die verkrijgbaar zijn voor je BBQ. Daarom gingen we ook gegrilde frietjes maken die we in het handige mandje hebben gedaan van de rotisserie.

pan pizza
vlees
perziktaart

Hoofdgerecht

Ja hier kan ik kort over zijn! Het was veel en misschien wel een beetje teveel door al de kaas in de vorige gerechten. Het is natuulijk altijd lastig maar het meeste was op 🙂 Als hoofdgerecht kregen we een mooie plank met spareribs, T-bone steak en brisket met koolsla. De brisket moet natuurlijk even op de BBQ waardoor Bram deze reeds klaar had gemaakt en we alleen de temperatuur in de gaten moesten houden. Natuurlijk kregen we wel de uitleg over dit mooi stuk vlees en waarom het zo moeilijk is om deze te bereiden. Je moet ook houden van de structuur van het vlees en persoonlijk is het niet echt mijn ding en heb het daarom ook nog nooit zelf gemaakt. De rest van het vlees was super en zelfs de spareribs die we hot and fast hebben gemaakt waren mooi gegaard met een lekkere rooksmaak eraan.

Ja ik kan je vertellen, we ontplofte bijna na al deze gerechten en het dessert waar ik zelf onderdeel van was moest nog komen. Een heerlijke perzikentaart van de BBQ met een kopje koffie. Wanneer je deze eens wilt maken kun je op de link klikken want hij is echt super. Perziktaart van de BBQ

Conclusie

Er valt niet veel meer over te zeggen dat het weer een geslaagde avond was met een gezellige groep en personeel van Weber. Het is altijd genieten of je nu regelmatig de BBQ aan hebt zoals ik of wanneer je net begint. Je leert er altijd iets van en er is altijd ruimte voor vragen. De gerechten zijn altijd een feest en het is altijd goed geregeld bij de Weber Original Store in Amersfoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *