Grillfun logo

Nieuwste BBQ Trends 2020

nieuwste bbq trends
banner inamood

De nieuwste BBQ Trends van 2020 vindt je natuurlijk op de Spoga Gafa die afgelopen 1, 2 en 3 september 2019 werd georganiseerd in het beursgebouw van Keulen. De Spoga is de grootste tuinbeurs van Europa met twee grote hallen aan BBQ geweld. Voor mij als BBQ blogger en liefhebber de kans om contacten te maken en het voornaamste, bekijken wat er allemaal nieuw is. Barbecueën gaat natuurlijk om gezelligheid en het is altijd super om mensen te ontmoeten die je normaal alleen online spreekt. Gezellig samen wat eten en een biertje drinken wat wil je nog meer.

Op deze beurs kun je alle grote merken vinden op BBQ gebied van de bekende Kamado merken zoals Kamodo Joe en Big Green egg tot OFYR, Napoleon en vele andere merken. Natuurlijk staan er niet alleen barbecues maar ook tools en spullen om buiten te koken. De grote afwezige op de beurs was Weber, terwijl er binnenkort nieuwe producten aankomen. Volgend jaar staat ook al wat nieuws op de planning op BBQ gebied voor Weber. Volgens de laatste berichten komen ze namelijk met twee pellet barbecues. Na wat zoeken op internet heb ik niet de rede kunnen achterhalen waarom ze niet op deze beurs stonden. Ze hadden wel een kleine plek in de hal waar een video werd afgespeeld van 15 minuten, maar meer was het niet.

Het belangrijkste is natuurlijk wat was er wel allemaal, en welke nieuwe dingen kunnen we verwachten het aankomende jaar. In deze blog heb ik een selectie gemaakt van spullen die mij persoonlijk opvielen tijdens het bezoek of het de nieuwste BBQ trends worden van 2020 is natuurlijk nog even afwachten. Ik ben al benieuwd naar de bbq trends van 2021 maar laten we eerst 2020 even vertellen!

Kamado Joe

Voor mij is Kamado Joe toch echt wel de pionier op kamado gebied. Ze komen altijd wel met een nieuwe innovatie. Op de Spoga werd de nieuwe pellet Joe gepresenteerd. De eerste kamado die werkt op pellets waardoor je dus geen houtskool meer nodig hebt. Aan de voorzijde zit een luik die je makkelijk kunt indrukken waardoor hij opent. Dit is de voorraad bak voor pellets en de regeling zit eronder. Via een wormschroef worden de pellets getransporteerd naar de verbrandingskamer.

Persoonlijk ben ik zeer benieuwd hoe deze werkt in de praktijk gezien hij niet werd gedemonstreerd op de Spoga. Hij komt uit in Q2 van 2020 en ik hoop hem eens te gaan testen.

Wat ook leuk is om te benoemen is dat “The Fire Station” in Kaatsheuvel vanaf januari officieel dealer is van Kamado Joe.

Kamado pellet joe

Masterbuild

Masterbuilt is het moederbedrijf van Kamado Joe en stond natuurlijk naast de stand van Kamado Joe. Masterbuilt stond er met de eerste digitale houtskool smoker die ik heb gezien. Naast de smoker heb je een box voor de briketten, en digitaal wordt de aanvoer en de temperatuur geregeld van de smoker. Buiten stonden ze met een werkende versie en moet zeggen dat het er allemaal zeer solide uitzag. Naast de smoker komt masterbuild met een nieuwe kamado die compleet rond de 700 euro gaat kosten. Het voordeel is dat je alle accessoires kunt gebruiken van Kamado Joe en dat je dezelfde garantie voorwaarden hebt als bij Kamado Joe. Het zou dus een goed alternatief kunnen zijn als je budget een Kamado Joe niet toelaat.

masterbuild-1
bbq trends masterbuild 2
masterbuild 3

OFYR

bbq trends Ofyr tafel bbq

OFYR komt met de OFYR Tabl’O wat een tafelgrill is die werkt op kokosbriketten. Op deze manier kun je gezellig met elkaar samen buiten eten bereiden. De set wordt compleet geleverd met vuurstarter en gereedschap om de kookplaat veilig omhoog te tillen. De kookplaat heeft twee zijden waaruit je kunt kiezen tijdens de bereiding. De vloer is goed geïsoleerd waardoor je hem veilig kunt gebruiken op jou mooie buitentafel.

De Tabl’O komt dit jaar nog op de markt wat het tot een ideaal kerstcadeau maakt.

Naast de OFYR Tabl’O komt OFYR met nog meer nieuwe producten op de markt. Zo hebben ze het assortiment aangepast van buitenkeukens. Er komt namelijk een compleet nieuw meubel voor je Kamado Joe of Big Green Egg met de naam Mise en Place tables Pro. Tevens komt er een meubel voor de OFYR 100 PRO die is voorzien van wielen en hierdoor makkelijk verplaatsbaar is. Dat zijn voor mij nu echte BBQ trends omdat iedereen tegenwoordig een gaven buitenkeuken wil.

Looft

bbq trends Looftlighter

We kennen allemaal denk ik wel de Looftlighter met kabel. Nu komt Looft met een geheel nieuw product op de markt wat al een aantal jaar in ontwikkeling was. De Looftlighter met een lithium-ion-accu waarmee je de barbecue minimaal 20 keer kunt aansteken. Er zitten twee druktoetsen op, om een automatisch programma af te lopen of om de ventilator te starten. Het mooie aan deze nieuwe uitvoering is dat je de kap aan de bovenzijde kunt vervangen en is net als de accu als sparepart verkrijgbaar. Tevens kun je de accu ook los opladen in het docking station. De voorzijde begint nu eerst te gloeien omdat dit de meeste energie kost. Daarna start de ventilator en binnen een minuut heb je de barbecue aan. De test tijdens de Spoga belooft veel en hij ligt ondanks de accu lekker in de hand. Het totale gewicht van de nieuwe Looftlighter zit op 3,5 kg.

Overige BBQ trends

Upgrate

Een handige tool die ik persoonlijk nog miste in het assortiment van Weber is een houder voor alle GBS accessoires. Met deze snijplank van Upgrate kun je de ene zijde gebruiken als snijplank en de andere voor je GBS accessoires. Aan de zijkanten zitten inkepingen waarin je hem makkelijk kan verplaatsen naar de tafel. Er zit tevens een deksel bij zodat je bijvoorbeeld de sear grate erin legt en je vlees kan rusten zonder dat je deze hoeft te voorzien van een theedoek of aluminiumfolie. Mij lijkt dit super handig omdat je nu je gerecht kunt serveren op tafel zonder dat je deze eerst hoeft te verplaatsen naar een schaal of kom. De snijplank is gemaakt van teakhout waardoor hij duurzaam is en makkelijk te reinigen. Op dit moment ligt hij nog niet in Nederland in de winkel dus hoop dat het snel gaat veranderen. Hij gaat nog geen 100 euro kosten.

Meater

De Meater is misschien al bekent doordat het een draadloze probe is die verbinding maakt via Wifi. Je maakt connectie met je telefoon waar de app op geïnstalleerd is. De Meater+ is een nieuwe probe met een bereik van 50 meter doordat deze gebruik maakt van Bluetooth 4.0. Hierdoor kun je een grotere afstand behalen dan de vorige versie, die een maximaal bereik had van 10 meter.

Forged

Forged komt met een nieuwe messen serie met de naam Katai. Het zijn stuk voor stuk weer geweldige messen die net als hun hele assortiment prachtig zijn vormgegeven. Bij het ontwerp zijn golfachtige vormen als inspiratiebron gebruikt. Dit is terug te zien in de vorm van het lemmet en hoe de vorm vervolgens doorloopt in het heft. De Katai serie bestaat uit een koksmes, vleesmes, broodmes, Santoku 18 en 14 cm en een universeel mes. Alle messen zijn verpakt in een zeer mooi kistje van gebrand hout met transparante cover. Verder hebben ze natuurlijk ook een leren serie met beschermhoezen om de messen te beschermen.

Wat ik een super gave aanvulling vindt is dat ze ook tafelbestek maken en steakmessen. Hier kun je dus je gehele tafel in stijl mee inrichten voor een diner. Je hoeft alleen nog stoer tafelservice te vinden want met de messen en het eten zit het wel goed.

upgrate
Meater
forged

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *