Grillfun logo

Merry Grilling bij de Weber Original Store in Amersfoort

banner inamood

In Nederland hebben we maar één Weber Original Store die gevestigd is in Amersfoort. Nu kreeg ik de uitnodiging om op 16 december 2019 deel te nemen aan het Merry Grilling event samen met de twee winnaars van mijn Facebook win actie. Hier zeg ik natuurlijk geen nee tegen want ik ben altijd wel te vinden voor een feestje.

Na 1,5 uur rijden vanuit Breda was ik eindelijk aangekomen bij de Weber Original Store in Amersfoort. De winkel en grill academy waren omgetoverd tot een feestelijke locatie met kerstbomen die natuurlijk voorzien waren van Weber kerstballen. Op de achtergrond kerstmuziek en de tafels waren reeds gedekt voor 40 personen.

party
uitleg

Merry Grilling

Het merry grilling event word inmiddels al sinds 2017 georganiseerd door Weber. Dit jaar werd het georganiseerd op twee locaties in Nederland tegen een prijs van 69 euro. Het concept is totaal anders dan de grill academy die ik reeds gewend was bij de Weber Original Store in Amersfoort.

Ben je benieuwd naar de grill academy? Check dan eens mijn twee reviews over wat ze te bieden hebben en hoe zo’n avond verloopt. Ik heb een review geschreven over de gas barbecue workshop en de American style BBQ workshop. Er is wel iets veranderd in de manier waarop ze een grill academy geven. Voorheen was het zo dat je in een groepje van 3 personen 1 gerecht maakte. Voor sommige workshops is het nu aangepast dat je alle gerechten maakt in een groepje van 3 a 4 personen. Het is dus super dat je ieder gerecht zelf mag bereiden met jou groepje. Dit concept is totaal anders dan wat je bij de meeste workshops ziet en een super verandering. Aankomend jaar gaan ze dit uitrollen over alle workshops van de grill academy in Amersfoort. Het is dus niet zo dat alle Weber workshops op deze manier worden gegeven. Je moet hiervoor dus echt bij de Weber Original Store zijn in Amersfoort.

zalm
eendenlever
nagerecht

De avond bestond uit 6 gerechten van de barbecue die worden bereid door de pitmasters van de Weber Grill Academy. Wij als gasten konden genieten en vragen stellen over hoe je de gerechten bereid. Er was natuurlijk ook voldoende tijd om naar tips en tricks te vragen zodat je zorgeloos je eigen kerstdiner kan bereiden op de barbecue. Naast het stellen van vragen waren er ook een aantal gerechten waarbij je kon helpen met de voorbereiding en bereiding.

Je bent natuurlijk benieuwd welke gerechten er werden geserveerd? Hieronder een opsomming van de diverse gerechten die we op deze geweldige avond mochten proeven. Ze hebben deze 6 gerechten gemaakt in 3 uur voor 40 personen, WOW!

  • Eekhoorntjesbrood kastanje soep
  • Rosti met zalm
  • Kalkoen
  • Eendenlever met appel en ui
  • Confit de canard met rode kool
  • Kaneelbroodjes
yorick

Hoe was het nu eigenlijk?

Het concept is totaal anders dan wat ik gewend was van de Weber Original Store in Amersfoort. Dit was een aangename verrassing doordat je zelf kon kiezen om mee te doen of gewoon lekker met je vrienden of andere personen die aanwezig waren te kletsen over onze gemeenschappelijke hobby. Ik moet wel zeggen, petje af voor de pitmasters. 6 gerechten bereiden en serveren in 3 uur is echt teamwork. Binnen de drie uur waren ze klaar zonder uitloop.

kalkoen weber

De smaak van de gerechten waren super maar van sommige gerechten moet je echt houden. Zelf had ik bijvoorbeeld nog nooit eendenlever gegeten, maar in combinatie met de appel en ui was het goed te doen. De kalkoen die was echt subliem en super sappig. Een lekkere krokante huid en gemarineerd voor twee dagen in bier. Tijdens de bereiding diverse keren geïnjecteerd met bier van Rock City. Ik ga deze zeker ook eens maken op deze manier. De andere gerechten waren allemaal even lekker waardoor het een geweldig kerstdiner is geworden met zoals altijd een super leuke groep mensen. Op de website van de Weber Original store komen natuurlijk ook de recepten te staan. Kijk voor een over zicht van de recepten die reeds staan op hun website eens op weberstore.nl

Als laatste wil ik Yorick en het team van de Weberstore bedankten voor de uitnodiging en dat ik twee van mijn volgers blij mocht maken met een kaartje via de win actie.

Ik wens jullie allemaal een fijne kerst en een goed uiteinde. Geniet vooral van het samen zijn en niet teveel stress in de keuken of achter de barbecue.

Groetjes Michael

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *