Grillfun logo

Nooit meer zonder houtskool via Houtskool Express

Houtskoolexpress
banner inamood

Nieuw in Nederland, en volgens mij een geweldig idee voor iedere barbecue liefhebber. Via Houtskool Express kun je een abonnement afsluiten zodat jij iedere twee maanden jou favoriete houtskool geleverd krijgt aan je deur. Je maakt via hun website een keuze tussen diverse soorten houtskool, en kiest hieruit de vorm die jij graag zou willen.

Wie is Houtskool Express?

Zoals jullie weten werk ik graag samen met The Fire Station in Kaatsheuvel. De eigenaar Kamiel van Riel is een ondernemer in hart en nieren en kwam samen met zijn team op het idee om Houtskool Express te beginnen. Naast de winkel in Kaatsheuvel hebben ze ook nog een webshop onder de naam Kamado Express. Door zijn grote hobby om te barbecueën is hij met dit avontuur in 2015 begonnen. Inmiddels is zijn BBQ bedrijf een begrip in Kaatsheuvel en omstreken, en komen mensen door het hele land barbecue workshops volgen bij zijn BBQ Experience Center. In zijn winkel worden A-merken keramische barbecues verkocht zoals Kamado Joe en Big Green Egg. Zelf ben ik ook een groot liefhebber van het merk OFYR wat ze inmiddels ook verkopen. Naast dit verkopen ze natuurlijk ook diverse accessoires en diverse BBQ rubs en sauzen.

De voordelen van een houtskool abonnement

Misschien komt dit bij jullie nooit voor maar ik heb wel eens gehad dat ik wilde starten, en er achter kwam dat de zak houtskool bijna leeg was. Door de week is dit niet zo’n probleem of als je een pasje hebt van de Makro. Als je goede houtskool wil gebruiken is het vaak niet bij de bouwmarkt te verkrijgen (met uitzondering van de Hornbach) Echte barbecuewinkels liggen ook niet bij iedereen in de buurt en voor sommige van ons moet je dan even rijden. Bouwmarkten zijn ook vaak pas open op een zondag vanaf 12 uur. In de supermarkt of tankstation hoef je niet te zijn voor goede houtskool. Het is dus een ideaal concept, of je nu iedere week de barbecue aan hebt of twee keer per maand. Je kunt het pakket samenstellen naar jou behoefte.

De voordelen op een rij

  1. Iedere twee maanden houtskool geleverd aan huis
  2. Keuze uit 1,2 of 3 zakken per twee maanden
  3. Contract voor een jaar via automatisch afschrijving
  4. Geringe verzendkosten, afhankelijk van welke houtskool pack wordt gekozen. (2,99 ; 1,99 ; gratis)
  5. Diverse merken leverbaar zoals hieronder beschreven
  6. Besparing van tijd om naar de winkel te gaan
  7. Geen brandstof of parkeerkosten
houtskool

Welke soorten houtskool zijn verkrijgbaar?

houtskool express best charcoal

BestCharcoal – White Quebracho

Een zak BestCharcoal Quebracho houtskool bevat 100% Quebracho Blanco. De Nederlandse benaming voor deze boomsoort witte steeneik. Het hout van deze bomen is één van de hardste houtsoorten van de wereld! Brand lang, schoon en rookarm.

Best charcoal birch

BestCharcoal – Birch & Oak

Een zak BestCharcoal – Birch en Oak bevat een blend van berkenhout en eikenhout. Het gaat hier om restaurant kwaliteit met grote blokken houtskool.  Dit bevorderd de luchtstroom door je kamado. De houtskool wordt traditioneel gemaakt en vrij van toevoegingen of chemicaliën.

KJ

Kamado Joe – Big Blocks

Een zak Kamado Joe – Big Blocks bestaat uit een blend van vier soorten houtskool. De soorten zijn, guayacan, guayaibi, quebracho blanco en mistol en wordt geproduceerd in Argentinië. Het zijn mooie grote stukken houtskool die lang branden.

BGE

Big Green Egg – Hickory & Oak

Een zak Big Green Egg – Hickory & Oak bestaat zoals de naam het al zegt uit 80% eikenhout en 20% hickory hout. Volgens Green Egg brand deze 4 tot 6 uur op 1 lading houtskool.

echt

Echt – 4 houtsoorten

Een zak Echt – 4 houtsoorten is zoals de naam al zegt een blend van eik, beuken, haagbeuk en essen. ECHT houtskool wordt 100% gemaakt van hout uit gecertificeerde bossen! De houtskool bestaat uit middelgrote stukken en geeft een neutrale verbranding.

houtskool express dammers

Dammers – Acacia

Een zak Dammers – Acacia bestaat voor 100% uit acacia hout en wordt geproduceerd in Zuid-Afrika. Dammers is misschien de meest gebruikte houtskool voor kamados. Mooi grove stukken van 40-120 mm en brand mooi gelijkmatig.

houtskool express bastard

The Bastard – Quebracho

Een zak The Bastard – Quebracho bestaat uit hout gemaakt van de steeneik uit Paraguay. Het is een mix van grote en kleine stukken houtskool en heeft een FSC keurmerk.

Conclusie Houtskool Express

Zoals je hierboven kunt zien zijn er diverse soorten houtskool met een prijs die tussen de 20 en 30 euro ligt per zak houtskool. De prijs is natuurlijk afhankelijk van welk soort je wilt gaan gebruiken. Bij een abonnement van meer dan 1 zak krijg je korting en gaat de prijs van de houtskool omlaag en krijg je korting op de verzendkosten die al niet heel veel zijn.

Houtskool is heel erg persoonsafhankelijk is mijn ervaring. Vraag maar eens in een BBQ welke houtskool kan ik het beste gebruiken en je krijgt 50 verschillende antwoorden. Als je het mij vraagt zijn het allemaal prima merken houtskool maar zelf gebruik ik het liefste Dammers of sinds kort Kamado Joe – Big Blocks. Zelf heb ik ook het merk van BestCharcoal – Birch & Oak gebruikt maar dan op mijn Weber Master Touch en vond de as die op het houtskool blijft liggen wel een dingetje. Bij een Kamado zal je hier geen last van hebben omdat er een diffuser tussen ligt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *