Grillfun logo

Review Heineken experience in Amsterdam

heineken experience
banner inamood

Wow, wat een dag was het! Met dank aan onze gids was het geweldig met alle verhalen en kennis die hij had over de geschiedenis van Heineken. Deze review zou mega kort kunnen worden over de Heineken experience in Amsterdam want de eerste twee zinnen zeggen al genoeg. Maar ik kan begrijpen dat je graag meer zou willen weten over mijn beleving. In deze review ga ik niet teveel details verklappen over Heineken en de geschiedenis van het merk. Het zou namelijk zonde zijn als je de tour nog wil volgen.

Laat ik beginnen bij het begin. Samen met twee vrienden kreeg ik de uitnodiging om de Heineken experience te bezoeken en een review te schrijven. Bier en BBQ gaan natuurlijk perfect samen en het leek mij juist voor mijn lezers een leuke toevoeging. Op 30 augustus was het zover om met z’n drieën samen met de trein naar Amsterdam te gaan. Vanuit het centraal station is het ongeveer 2,7 km lopen naar de Heineken experience. Na een lekkere wandeling zijn we aangekomen bij de Stadhouderskade 78. Aan de balie kun je de tickets kopen of als je besteld hebt ophalen.

eerste fles
bierviltjes
Welke tour is beschikbaar bij de Heineken Experience?

Er zijn vier verschillende tours te volgen, namelijk:
– Heineken tour
– Rock the city
– VIP Tour
– The perfect match

Wat is de prijs per tour bij de Heineken Experience

– Heineken tour kost 21 euro
– Rock the city kost 35 euro
– VIP tour kost 55 euro
– The perfect match kost 27,50 euro

Wat zijn de openingstijden van de Heineken Experience

De Heineken Experience is 7 dagen in de week open van 10:30 tot 21:30 uur met als laatste toegang 19:15 uur.

archief

De VIP tour

Ik kan geen oordeel geven over de diverse tours zonder gids gezien wij de VIP tour hebben gevolgd met gids. Het is wel zo dat bij de tour die je kunt volgen zonder gids er op diverse punten gidsen staan om uitleg te geven over een specifiek onderdeel van de tour.

We zijn de dag gestart met een Heineken bier 0.0 boven op het dakterras van waar het voor Heineken allemaal begon. Momenteel ligt de productie van het bier in Zoeterwoude. Vanaf het dakterras is de omvang van Heineken in Amsterdam goed zichtbaar. De oude brouwerij wordt niet alleen gebruikt voor de Heineken Experience. Het gebouw en de panden eromheen worden nog steeds gebruikt voor vergaderingen, kantoren en het archief. Zelf vond ik het archief heel erg interessant met allemaal items van vroeger. Van reclames tot diverse soorten flessen en andere merchandise die gemaakt zijn door de jaren heen. Er is zelfs een archief met allemaal oude kasboeken die toen nog met de hand werden geschreven.

bar

Tijdens de tour krijg je een rondleiding door het archief en ga je de geschiedenis beleven van Heineken. In de oude brouwerij zijn diverse geheime bars die je krijgt te zien. Ze zijn stuk voor stuk indrukwekkend door de uitstraling en de vormgeving. Zelf zou ik het super vinden om zo’n bar thuis te hebben. Stel je voor je maakt de koelkast open en je komt in een bar terecht. Naast dit krijg je een rondleiding door de brouwerij waar nog de oude ketels staan. Onze gids kon super goed uitleggen hoe bier wordt gebrouwen en hoe het hele brouwproces tot op de dag van vandaag wordt uitgevoerd in Zoeterwoude. Achter de brouwerij ligt ook de oude manege waar vroeger het bier vanuit werd getransporteerd. Er staan nog steeds paarden met de namen van belangrijke personen in de geschiedenis van Heineken. Wat ik zelf niet wist is dat Heineken tot op de dag van vandaag nog steeds een familie bedrijf is.

gids
flessen

Bier proeven bij de Heineken Experience

Na de hele historie ga je natuurlijk ook het bier proeven in één van de bars van Heineken. We kregen vijf verschillende bieren te proeven met een hapje om de smaken goed tot hun recht te laten komen. We kregen uitleg hoe je bier moet proeven zodat je de smaken van het bier kunt herkennen. Het was heel interessant om de verschillen te proeven en uitleg hierover te krijgen. De vijf soorten bier die we kregen te drinken blijven natuurlijk geheim. Waar ik versteld van stond is dat Heineken heel veel verschillende biermerken heeft. Van sommige was ik op de hoogte maar er zaten een aantal leuke verrassingen bij. Tiger bier was voor mij misschien wel de grootste verrassing omdat ik het veel heb gedronken in mijn twee maanden in Vietnam. Daar schenken ze namelijk Tiger bier op de meeste plaatsen. Hierna ging onze tour nog verder met als afsluiting twee biertjes aan de bar. Zoals je kunt lezen kun je het beste met het openbaar vervoer komen of een hotel boeken als je deze tour volgt.

Conclusie

Mijn eerste twee zinnen van de review verklappen eigenlijk mijn conclusie al. Wanneer je liefhebber bent van bier of geschiedenis en opzoek bent naar een leuk dagje uit kan ik het echt aanbevelen om naar de Heineken Experience te gaan. Zelf zou ik dan voor de VIP tour gaan gezien deze echt wel zijn geld waard is. Aan het einde van de dag krijg je een super gaaf cadeau mee wat ik natuurlijk niet ga verklappen ;).

De VIP tour duurt 2,5 uur en wij hadden om 16 uur afgesproken. Wij gingen echter pas na 3,5 uur weer naar buiten. We hadden natuurlijk veel vragen omdat het super interessant was en onze gids Nikolay was echt super. Hij nam de tijd en we hadden helemaal niet in de gaten dat het al zo laat was. Het was echt een positieve ervaring omdat er echt tijd werd genomen voor jou en de vragen.

Bedankt aan Heineken en de gids voor de gastvrijheid en het mogelijk maken van deze geweldige dag zodat ik weer een leuke blog kon schrijven voor mijn lezers. Proost !!

team grilfun

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *