Grillfun logo

Gratis BBQ Kookboek

Weber Summit Charcoal Grill vs Keramische BBQ
banner inamood

Een kleine twee maanden geleden werd ik gevraagd door Only for Men om een workshop te volgen met Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X en een aantal andere foodbloggers. Het doel was om iets te leren van Roel op het gebied van barbecueën ter inspiratie, om twee recepten te maken voor een gratis BBQ kookboek voor hun winkel.

Als barbecue blogger zeg je natuurlijk geen nee tegen zo’n aanbod want wie wil niet barbecueën met andere leuke foodbloggers onder begeleiding van Pitmaster X en Napoleon Grills. Voor mij was het zelfs extra leuk gezien ik nog nooit een gas barbecue heb gebruikt.

Op 12 juni was het eindelijk zover om de workshop te volgen. Het was super leuk omdat het programma spontaan werd omgegooid, we zouden namelijk een demonstratie krijgen van Roel maar het werd een battle tussen twee teams. We hadden team Pitmaster X tegen team Napoleon waar ik onderdeel van uit maakte. We gingen aan de slag met lamsrack, bavette en groenten. Na ieder gerecht gingen we praten over presentatie, smaak en hoe je het beste een foto kan maken van het gerecht. Op dat gebied is het altijd leuk om kennis met elkaar te delen en te praten over hoe iedereen erover denkt. De opmaak werd gedurende dag steeds beter en zo nu en dan kregen we bezoek van klanten die aan het winkelen waren in de kledingzaak van Only for Men.

barbecue guide

Ik was erg onder de indruk van de barbecue van Napoleon met Sizzle zone die het vlees perfect kan dichtbranden. De barbecue die we konden gebruiken was de Prestige Pro665 met Sizzle zone. De sizzle zone is een infraroodbrander die het vlees perfect kan dichtbranden om de sappen in het vlees te houden. Met de lamsrack hebben we een eenvoudig gerecht gemaakt door de lamsrack te kruiden en indirect te grillen tot de juiste kerntemperatuur en daarna even af te grillen met de Sizzle. De bavette hebben we gevuld met twee soorten Spaanse worst en olijven en andere kruiden. Ons team had alles in stukjes gehakt en daarmee de bavette gevuld. Het andere team had diverse lagen gemaakt in de bavette. Deze kwam het beste uit de bus gezien men alle smaken goed kon proeven waardoor de smaak van de worst ook mooi naar voren kwam. Er waren ook asperges en ik moet zeggen dat de versie van Joost (eetman.nl) echt super was. Deze hebben we dan ook niet gedeeld met de mensen uit de winkel 🙂 Hij maakte namelijk asperge friet op de barbecue voorzien van de Rub van Pitmaster X.

Zijn jullie al nieuwsgierig naar de recepten in het boekje?

Ja dat dacht ik, druk snel op onderstaande afbeelding om naar het kookboek te gaan van Only for Men!!!

Only for Men

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *