Grillfun logo

Review: Gas BBQ Workshop bij de Weber Original Store

Gas BBQ workshop
banner inamood

Afgelopen 25 mei 2019 was ik uitgenodigd om de Gas BBQ Workshop bij de Weber Original Store en Grill Academy in Amersfoort te volgen. Voor deze dag had ik nog nooit met een gas BBQ gewerkt gezien ik eigenlijk altijd op kolen barbecue. Door de vele vragen die ik ontvang vanuit de Weber fan groep op facebook is het natuurlijk super om zo’n workshop te volgen.

Wanneer je nog niet eerder bij de Weber Original Store bent geweest en binnenkomt denk je echt WOW. Ze hebben alles voor de barbecue liefhebbers van Weber artikelen tot dry-rubs en zelfs een koelkast met mooie stukken vlees. Naast de winkel heb je het gedeelte waar de workshops worden gegeven. Hier kun je de gerechten voorbereiden en afmaken om te serveren. Ook staan er twee lange tafels waar je lekker kunt gaan zitten om te eten. Nu denk je natuurlijk waar staan dan de barbecues? Die staan onder een overkapping met voldoende ruimte om te kunnen barbecueën. Op deze manier heb je natuurlijk geen last van de rook ontwikkeling tijdens het bereiden van jou gerecht.

uitleg weber

De Gas BBQ Workshop

De gas bbq workshop starte deze dag om drie uur wat een mooie tijd is om te beginnen met barbecueën. Grill-Master Bram stond me al op te wachten aan de deur gezien ik net iets te laat was. Gelukkig was ik niet de enige gezien er wat files stonden :).

Nadat we allemaal het Weber Grill Academy short om hadden konden we starten met de workshop. Na een korte introductie van het Weber team ging Bram vertellen wat we allemaal gingen maken. Ik kan je vertellen het was meer dan genoeg en het klonk mij als muziek in de oren. Het waren geen standaard recepten, op die manier kom je gelijk in aanraking met alle technieken om een Backyard Hero te worden.

Wist je dat dit de enige volledige gas bbq workshop is in Nederland!

Die dag waren we met 24 personen en persoonlijk dacht ik wow dat is een grote groep. We gingen met z’n alle 6 gerechten maken en werden willekeurig door Bram in groepjes van 4 ingedeeld. Doordat de gerechten divers zijn en gezien kunnen worden als een 6 gangen dinner heb je echt wel 4 personen nodig om alles op tijd klaar te hebben.

Uitleg van de Grill-Master

Nadat de groepen waren ingedeeld en we wisten welk gerecht bij welke groep hoorde gingen we naar de plek waar alle barbecues stonden. De ruimte was goed gevuld met gasbarbecues en de meeste modellen waren aanwezig van de nieuwe Genesis II LX tot de Spirit en Q-series. Bram vroeg aan iedereen welke barbecue ze hadden en ik was de enige zonder gasbarbecue. Hierna kregen we uitleg over de diverse modellen en welke grill technieken er zijn. Tevens kregen we uitleg over de diverse tools van Weber die handig zijn om te gebruiken tijdens het bereiden van jou gerecht. Het schoonmaken van een barbecue werd ook niet achterwege gelaten en er was genoeg tijd voor vragen voordat we gingen starten.

weber gerecht

De gerechten

De gerechten waren stuk voor stuk een succes en zo divers. Dit had ik nog niet eerder gezien tijdens een BBQ workshop.

Aperitief

Gemarineerde paddenstoelen met gerookte Spaanse botersaus 

Voorgerecht

Paella ‘’Pescador’’

Tussen-gerecht

Gemarineerde kippenborst geserveerd met thaise currypannenkoeken en wasabimayonaise

Hoofd-gerecht

Picanha met gekleurde peper, geserveerd met madeirasaus, gevulde aardappelen en gemarineerde bloemkool

Dessert

Appel chimney cake met vanille ijs

Zoals je kunt lezen zijn het stuk voor stuk gerechten met een leuke uitdaging. Voor de Paella ga je bijvoorbeeld aan de slag met een Dutch Oven en wat dacht je van pannenkoeken op de barbecue! Zelfs het dessert maken we op de barbecue door lekker de appels even te grillen en daarna toe te voegen aan het deeg voor de cake. De cake gaat natuurlijk ook gewoon in de barbecue. Zo kun je zien dat je gewoon een compleet dinner kunt maken op de barbecue. Met onderstaande foto’s heb je een kleine indruk van de gerechten die we hebben gemaakt.

eerste gerecht
paella op gas bbq
weber workshop1

Conclusie

Wat vond ik nu persoonlijk van deze gas BBQ workshop. Ik hoef er niet echt veel over te zeggen want het was gewoon zoals we het in brabant zeggen, “kei gaaf” .De groep vulde elkaar super aan waardoor het een hele gezellige workshop was.

Het grootste voordeel van deze workshop vond ik dat wanneer een groep hun gerecht klaar had we met z’n alle gingen zitten aan tafel. Het gerecht even opeten met een drankje en weer verder. Iedere keer wanneer er een techniek werd gebruikt gaf Bram dit aan. Zo weet je van ieder gerecht precies hoe je het thuis kunt maken. Het team van de Grill Academy was echt super en je merkte dat ze super goed op elkaar zijn ingespeeld met het beantwoorden van de vragen en tussen ieder gerecht door de tafels opruimen, afwassen en iedereen van drank voorzien.

Grill-Master Bram maakte de dag helemaal compleet. Lekker gezellig, spontaan met genoeg energie voor 10 workshops. Je merkt altijd wanneer de Grill-Master vol energie zit dat het een geweldig effect heeft op de groep waardoor de BBQ workshop een succes wordt.

pannenkoeken gas bbq

borden opmaken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *