Grillfun logo

Boekreview: Burgers & BBQ Bites

Burgers & BBQ Bites
banner inamood

Het is alweer even geleden dat ik het boek “Burgers & BBQ Bites mocht ontvangen van de uitgever Kosmos. Burgers & BBQ Bites is het laatste nieuwe BBQ boek van Jord Althuizen wat inmiddels hoog in de bestsellerlijsten staat. Inmiddels heb ik de hele collectie compleet van alle boeken van Jord Althuizen wat stuk voor stuk mooie boeken zijn met niet alleen recepten maar ook verhalen. Ik kan niet wachten tot het boek op de markt komt waar hij momenteel mee aan de slag is.

De eerste indruk

Net als alle andere boeken is het boek uitgevoerd met een hardcover zodat het mooi in de kast kan staan en makkelijk te gebruiken is. Voor mij persoonlijk is het wel een must dat een boek is uitgevoerd met een hardcover. Dit boek gaat zoals de naam het zegt over sappige burgers, sandwiches, snacks op een stokje en een kleverige kluif zoals hij zelf beschrijft in zijn boek. In dit boek is er besloten om toch even kort in te gaan op de barbecue technieken zoals direct en indirect barbecueën en het gebruik van rook tijdens de bereiding van voedsel.

Wat ik persoonlijk super gaaf vind aan de boeken is dat in ieder boek ook een hoofdstuk staat over drank. Dit keer een aantal bier suggesties maar ook super lekker milkshakes en zelfs een cocktail. De milkshakes ga ik zeker nog proberen van de zomer want er zitten een aantal zeer interessante varianten bij zoals de S’mores shake met chocolade ijs en whiskey. Ben je toevallig opzoek naar hoe je de perfecte bier en BBQ combinatie maakt? Kijk dan eens naar dit artikel op mijn website “Bier en BBQ

Naast al dit staan er natuurlijk weer super veel recepten in het BBQ boek. Tussen al deze recepten staan zoals we gewend zijn weer mooie verhalen met geweldige foto’s. De manier hoe de foto’s worden weergegeven in dit boek is iets waar ik nog veel van kan leren. Ze hebben echt een verhaal en de effecten die worden gebruikt in de foto’s vind ik als hobby food fotograaf super. Je kunt het vergelijken met een concert van Rammstein maar dan met eten.

Burger

Recepten Burgers & BBQ Bites

In het boek staan weer een aantal burgers om je vingers bij af te likken zoals de “Tandoori Lamp Sliders”en de W.T.F Burger. De laatste staat op de planning voor het weekend. Een giga burger met shortribs en burgervlees. Ja je leest het goed burgervlees! Dit is wel jammer naar mijn idee omdat er niet wordt beschreven wat de samenstelling is van het burgervlees. Als je een kookboek koopt wil je natuurlijk complete gerechten zodat je de smaak van de chef kan nabootsen. Zelf als BBQ blogger weet ik echt wel hoe je een goed burger maakt maar mensen die niet zo bekend zijn om zelf burgers te maken moet nu gaan googlen naar een burger patty recept. Verder zien de burgers er allemaal geweldig uit en ga als burger liefhebber er echt wel een paar proberen. Naast de burgers staan er ook een aantal sandwiches in zoals de bekende “Philly Cheese Steak Sandwich”. Super lekker en eentje die hier regelmatig op het menu staat als er wat vrienden over de vloer komen. Mijn versie van de Philly Cheese Steak staat al ongeveer een jaar online.

Op het gebied van BBQ bites staan er diverse gerechten voor je klaar. Van fingerfood tot wraps en taco’s waar je alle kanten mee op kan. Het zijn niet allemaal vlees gerechten wat voor een mooie balans zorgt tussen de diverse gerechten. Je kunt er gerechten vinden met garnalen, kabeljauw en zelfs eend. De hoofdzaak is natuurlijk vlees, voor de vegetariër lijkt het mij een minder geschikt boek of je moet iets speciaal willen bereiden voor je vrienden.

Uit het boek heb ik drie gerechten gemaakt zoals de “Blackened Kabeljauw Taco’s” , “Peruaanse Pollo”en de “Kalfsribben Piccata” stuk voor stuk mooie gerechten die goed op smaak waren. De recepten waren volledig en duidelijk wat zeker niet onbelangrijk is als je gaat koken uit een kookboek. Zelf gebruik ik kookboeken als inspiratie voor mijn eigen gerechten net als de meeste foodbloggers.

smokey goodness

Conclusie Burgers & BBQ Bites

Het is weer een prachtig boek met stoere gerechten die prachtig zijn gefotografeerd. Dit is denk ik ook wel het kenmerk van al zijn boeken. Het zijn mooie gerechten die goed op smaak zijn met leuke verhalen om eens te lezen als je toch moet wachten achter je BBQ. Ik vind het echt een goede aanvulling dat er per gerecht een bier is geselecteerd als foodpairing. Dit doe ik namelijk zelf ook bij diverse gerechten en kan een gerecht echt een boost geven op het gebied van smaak. Na al het lof toch een klein minpuntje want niet alles kan perfect zijn natuurlijk. Zoals genoemd vindt ik het jammer dat zijn burgervlees niet uitgeschreven is. Tevens viel het mij dit keer op dat er ook standaard producten worden gebruikt zoals barbecuesaus en sauzen en dipjes van Santa Maria. Daar is natuurlijk niks mis mee want we worden er tegenwoordig mee doodgegooid.

Persoonlijk als ik een kookboek zou kopen zie ik liever uitgewerkte sauzen en dipjes. Het kan natuurlijk zo zijn dat er een samenwerking is met Santa Maria en ik weet zeker dat Jord dit heel goed zelf kan verzinnen. In zijn vorige boeken is het mij namelijk niet opgevallen. Het is ook niet bij ieder recept maar viel me gewoon op.

Wat mij betreft weer een geslaagd boek wat als liefhebber van barbecueën zeker niet mag ontbreken.

Heb je interesse om het boek aan te schaffen of ben je benieuwd naar de prijs? Klik dan op de link! Burger & BBQ Bites bestellen bij bol.com

kabeljauw

Disclaimer

Het boek heb ik gratis ontvangen van Kosmos uitgeverij en bevat zoals altijd mijn eigen mening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *