Grillfun logo

Whisky Barbecuesaus

barbecuesaus
  • Bereiding
    20 min

Zelf een barbecuesaus maken kan natuurlijk iedereen en het is super simpel meng alles goed door elkaar en je hebt een heerlijke saus. Ik maakte dit keer een Whisky barbecuesaus met de Scotch Whisky Sauce van Duffy’s Delicatessen.

Je kunt deze barbecuesaus overal voor gebruiken en is een heerlijke toevoeging op bijvoorbeeld een heerlijk broodje worst maar natuurlijk ook gewoon voor over je burger en zelfs bij de friet gebruik ik deze saus.

Wil je liever een sterkere whisky smaak in de saus dan kun je natuurlijk ook pure whisky toevoegen. Wat ik mooi vind aan de smaakmaker die ik gebruikte is dat er natuurlijk veel meer inzit dan alleen whisky. Hierdoor krijgt je saus een wauw factor waardoor je een smaak explosie krijgt in je mond. De whisky blijft subtiel op de achtergrond waardoor mensen die niet van whisky houden de saus ook lekker gaan vinden. Speel met de verhoudingen in het recept om jou perfecte combinatie te vinden of houd mijn recept aan en kijk of we dezelfde smaak hebben!

  Ingrediënten

  • 250 ml tomaten ketchup
  • 250 ml water
  • 2 eetlepels scherpe mosterd
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 ml Scotch Whisky 
  • 20 ml appelcider azijn
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder

  Benodigdheden

  • pan
  • maatbeker
  • eetlepel / theelepel
  • knoflookpers
  • houtenlepel

Zelf barbecuesaus maken is echt super makkelijk en natuurlijk leuker dan eentje kopen! Kijk snel voor mijn Whisky barbecuesaus.

    RECEPT INSTRUCTIES

    Stap 1

    Bereiding barbecuesaus

    1) Neem een pan en zet deze op het fornuis.

    2) Pel de knoflook en pers deze boven de pan en voeg vervolgens alle ingrediënten toe. Wil je iets meer pit in de saus neem dan de 25 ml Scotch Bonnet Sauce.

    3) Roer alles goed door elkaar en breng de barbecuesaus vervolgens aan de kook.

    4) Dik de saus in op laag vuur tot de gewenste dikte. Dit kan ongeveer 20 minuten duren.

    5) Laat de saus afkoelen en geniet ervan.

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept