
-
Voorbereiding20 min
-
Bereiding45 min
-
Porties4
Lamsrack op de BBQ, is een echte klassieker en je maakt het helemaal af met een krokante kruidenkorst. Het is helemaal niet moeilijk om dit top gerecht te maken op de barbecue.
Laat je gasten versteld staan door er een complete maaltijd van te maken in combinatie met aardappel cupcakes of aardappelgratin en heerlijke verse groenten. Serveer er een mooie rode wijn bij om het helemaal af te maken. Ik zeg doen en ga genieten van deze maaltijd.
Ben je opzoek naar een lamsrack zonder kruidenkorst? Check dan eens mijn recept van de Kruidige Lamsrack van de OFYR. Je kunt het recept ook gewoon op de barbecue maken. Volg dan onderstaande instructies met de voorbereiding uit het andere recept.
Ingrediënten
- 2 lamsrack
- 3 witte boterhammen
- bosje verse peterselie
- bosje verse tijm
- 50 g Parmezaanse kaas
- bosje verse rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- zout en versgemalen peper
- 4 theelepels scherpe mosterd
- olijfolie
Benodigdheden
- barbecue met deksel
- barbecue tang
- snijplank
- mes
- kom
- eetlepel en theelepel
- rasp
- knoflookpers
- blender
RECEPT INSTRUCTIES

Voorbereiding
1) Droog de witte boterhammen op een lage temperatuur in een oven.
2) Snijd de korsten van de boterhammen af en snijd de boterhammen fijn.
3) Neem een blender en voeg hierin het brood en alle verse kruiden samen met de knoflook en laat deze kort draaien tot de kruiden en de knoflook fijn zijn gemalen.
4) Rasp de Parmezaanse kaas en meng vervolgens alles goed door elkaar.
5) Schenk net voordat de kruidenkorst op de lamsrack gaat een aantal eetlepels olijfolie toe om het geheel te binden.
6) Neem de lamsrack en ontvlies de achterzijde.
7) Draai de lamsrack om met de vetzijde naar boven en verwijder eventueel de vliezen op het vlees en snijd de vetlaag lichtjes kruiselings in met een scherp mes.
8) Kruid de lamsrack met zout en versgemalen peper.

Bereiding Lamsrack BBQ
1) Maak de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone van rond de 120 graden. Bij de Summit heb ik de diffuser plate gebruikt zodat de temperatuur in de dome constanter is.
2) Leg de lamsrack op het grillrooster van de BBQ tot een kerntemperatuur van 40 graden.
3) Haal de lamsrack van de BBQ en verhoog de temperatuur van de barbecue naar 200 graden.
4) Breng met een mopkwast de mosterd aan op de lamsrack en strooi vervolgens het kruidenmengsel erover en druk deze voorzichtig aan.
5) Wanneer de temperatuur van de barbecue 200 graden is kan de lamsrack terug op de barbecue tot een kerntemperatuur van 53 graden.
6) Laat de lamsrack even rusten voordat men kan smullen.
Serveer tip: Neem een mooie plank en zet hierop de lamsrack omhoog zodat iedereen de korst mooi kan zien. Serveer er bijvoorbeeld aardappelgratin bij met verse groenten.
Succes met het maken en veel Grillfun !!!!
Lamsrack op de BBQ met Italiaanse Kruidenkorst
Follow The Directions

Voorbereiding
1) Droog de witte boterhammen op een lage temperatuur in een oven.
2) Snijd de korsten van de boterhammen af en snijd de boterhammen fijn.
3) Neem een blender en voeg hierin het brood en alle verse kruiden samen met de knoflook en laat deze kort draaien tot de kruiden en de knoflook fijn zijn gemalen.
4) Rasp de Parmezaanse kaas en meng vervolgens alles goed door elkaar.
5) Schenk net voordat de kruidenkorst op de lamsrack gaat een aantal eetlepels olijfolie toe om het geheel te binden.
6) Neem de lamsrack en ontvlies de achterzijde.
7) Draai de lamsrack om met de vetzijde naar boven en verwijder eventueel de vliezen op het vlees en snijd de vetlaag lichtjes kruiselings in met een scherp mes.
8) Kruid de lamsrack met zout en versgemalen peper.

Bereiding Lamsrack BBQ
1) Maak de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone van rond de 120 graden. Bij de Summit heb ik de diffuser plate gebruikt zodat de temperatuur in de dome constanter is.
2) Leg de lamsrack op het grillrooster van de BBQ tot een kerntemperatuur van 40 graden.
3) Haal de lamsrack van de BBQ en verhoog de temperatuur van de barbecue naar 200 graden.
4) Breng met een mopkwast de mosterd aan op de lamsrack en strooi vervolgens het kruidenmengsel erover en druk deze voorzichtig aan.
5) Wanneer de temperatuur van de barbecue 200 graden is kan de lamsrack terug op de barbecue tot een kerntemperatuur van 53 graden.
6) Laat de lamsrack even rusten voordat men kan smullen.
Serveer tip: Neem een mooie plank en zet hierop de lamsrack omhoog zodat iedereen de korst mooi kan zien. Serveer er bijvoorbeeld aardappelgratin bij met verse groenten.
Succes met het maken en veel Grillfun !!!!
LAAT EEN REACTIE ACHTER