Grillfun logo

Koffie rub met koffie van Cook & Boon

koffie rub
 • Voorbereiding
  10 min

Een koffie rub is echt ideaal voor rundvlees en er zijn diverse koffie rubs op de markt. Zelf één maken is natuurlijk veel leuker en zodoende dacht ik laten we het eens proberen. Het resultaat was echt super lekker en zelfs mijn kinderen hebben genoten van de smaak. Ik zou moeten zeggen, mijn twee zoons want mijn dochter vindt vlees niet zo lekker als wij. 

Het voordeel bij het maken van jouw eigen koffie rub is dat je een koffie kan gebruiken van goede kwaliteit. Ik vraag me namelijk wel eens af wat voor soort koffie ze nu gebruiken in een rub. Goeie koffie is namelijk niet goedkoop.

Cook & Boon

Een aantal weken geleden werd ik benaderd door Cook & Boon uit Breda. Cook & Boon is een bedrijf dat koffiebonen brand en van diverse soorten bonen een melange maakt. Het bedrijf is ontstaan in 1993 in Breda met een kleine Probat brander. Door veel te experimenteren en te ontdekken zijn er geweldige smaken ontstaan. Die nu reeds maar dan 20 jaar worden gedronken door veel liefhebbers. 

Ik rij regelmatig langs het nieuwe pand van Cook & Boon maar dacht altijd dat ze alleen koffie verkochten aan bedrijven. Echter kun je er ook gewoon koffie kopen als consument en deze bestellen in de webshop van Cook & Boon

Ik ontving drie smaken om te testen van Cook & Boon die goed bij een rub zouden passen.

TASTE ORIGINAL

De taste original is een donker gebrande koffie vol van smaak met een nootachtige afdronk. Wanneer je hem drinkt als espresso geeft het jouw het verlangen om terug te gaan naar jouw favoriete espressobar in Italië. 

Cookenboon
koffie

TASTE COUNTRY

Een volle koffie met een vleugje citrus en een fluweelachtige afdronk. Perfect voor op kantoor of om even te genieten. 

TASTE SUPER CHARGED

De diepe, intense smaak van deze koffie is het resultaat van de allerbeste Arabica bonen. Een perfecte koffie voor de maandag ochtend en de momenten voor een extra kick. Klinkt mij als muziek in de oren voor een goeie match met rundvlees voor een rub.

koffiemix

De Koffie Rub

Bij het maken van een goeie koffie rub gaat het ten eerste om jouw eigensmaak en de zoektocht naar wat jij lekker vindt. Ik wilde eens testen of je ook echt de smaak verschillen kon proeven van de koffie in de rub. Wat ik veel tegenkwam op internet was dat je voor een koffie rub juist een sterke koffie nodig hebt met veel kracht en smaak. Na het lezen van de smaken die ik ontvangen heb dacht ik dat de beste match voor de rub “Taste super charged” zou zijn. 

Daarom heb ik alle drie de dry-rub’s identiek gemaakt met als uitzondering de koffie. Na de bereiding met de rib eye hebben wij ze allemaal geproefd. Bij het vlees met de Taste super charged koffie proefde je het meeste de koffie smaak in de rub. Wanneer jezelf aan de slag gaat met deze rub is mijn advies ook om een goeie koffie te gebruiken en niet de standaard filterkoffie van de supermarkt. Ga dus voor een koffie met power of vraag advies bij een koffiewinkel. Je kunt natuurlijk ook de koffie bestellen die ik heb ontvangen. Even malen en je hebt een perfecte koffie voor jouw eigen rub. De overige kruiden die ik gebruikte in dit recept zijn van de specerijewinkel van Nederland, namelijk Van Beekum Specerijen

  Ingrediënten

 • 2 eetlepels koffiepoeder
 • 1,5 eetlepel grof zout
 • 1 eetlepel knoflookpoeder
 • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
 • 1 eetlepel gemalen peper
 • 1 eetlepel gemalen koriander
 • 1 eetlepel uienpoeder
 • 1/2 theelepel chilipoeder

  Benodigdheden

 • kom
 • eetlepel
 • theelepel
Zelf een koffie rub maken is zo makkelijk! Heerlijk met de koffie van Cook & Boon uit Breda. Perfect voor een stukje rundvlees!

  RECEPT INSTRUCTIES

  Stap 1
  Cook en boon

  Bereiding koffie rub

  1. Neem een kom en meng alle ingrediënten door elkaar voor de koffie rub.
  2. Schud de dry rub in een potje of in een plastic zakje met ziplock om te bewaren of gebruik hem direct voor een heerlijk stuk rundvlees.
  3. Deze koffie rub gebruik ik eigenlijk alleen voor rundvlees omdat de smaak van koffie perfect past bij rundvlees. Persoonlijk vindt ik een koffie rub minder geschikt voor andere vlees soorten.

  Succes met het maken en veel Grillfun!!!!

  Disclaimer

  De koffie is gesponsord door Cook & Boon.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Rating recept