
-
Voorbereiding15 min
-
Bereiding45 min
-
Porties4
De lekkerste kippenvleugels van de BBQ! Maar wat maakt dit recept nu tot de lekkerste? Een goeie dry-rub en een lekkere saus om af te lakken. Natuurlijk verschillen de smaken van veel mensen maar dit vindt ik tot nu toe de lekkerste die ik ooit heb gemaakt. Mooi van smaak met de juiste hoeveelheid pit en een vleugje whisky. Dat maakt het voor mij de lekkerste kippenvleugels. Natuurlijk zijn er mega veel recepten van kippenvleugels op de BBQ en is het altijd lastig om de huid krokant te krijgen.
Collega blogger Dennis wel beter bekent als NOSKOS heeft op zijn website een recept staan dat ik zeker eens ga uitproberen. Wanneer je een krokante huid wil hebben op je kippenvleugels is het zeker het proberen waard met zijn recept van Koreaanse krokante kippenvleugels. Zelf heb ik zijn recept nog niet geprobeerd maar dat ga ik snel eens doen :).
Ingrediënten
- 1 kg kippenvleugels
- Dry-rub (ik gebruikte de “The Incredible Dry Rub van No Rubbish)
- 125 ml tomaten ketchup
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 40 ml whisky
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 1/2 eetlepel appel cider azijn
- witte sesamzaadjes
- 1 eetlepel worcestersaus
- 1 theelepel chilipoeder
- zout en versgemalen peper
- 1 lente-ui
Benodigdheden
- barbecue met deksel
- barbecue tang
- pan
- kom
- theelepel / eetlepel
- houtenlepel
- maatbeker
- mopkwast
- snijplank
- mes
RECEPT INSTRUCTIES
Voorbereiding
- Haal de kippenvleugels uit de koeling en bestrooi ze met de dry-rub een uur voordat ze op de barbecue gaan.
- Zet een pan op laag vuur en schenk hierin de tomaten ketchup, whisky, appel cider azijn en de worcestersaus.
- Roer alles goed door elkaar en breng het rustig aan de kook.
- Voeg vervolgens de knoflookpoeder, basterdsuiker en de chilipoeder toe. Hoe je niet van al te pittig voeg dan een halve theelepel chilipoeder toe en roer alles goed door elkaar.
- Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
- Laat de saus iets indikken door deze voor ongeveer 5 tot 10 minuten rustig te laten koken.
Bereiding kippenvleugels
- Maak de barbecue aan door hem in te delen om indirect te barbecueën. Ik gebruikte de Weber Master Touch in combinatie met de kolenmandjes die ik in het midden van de barbecue plaatste. Op deze manier kun je de kippenvleugels rondom de kolenmandjes plaatsen. Zorg voor een keteltemperatuur van rond de 200 graden.
- Leg de kippenvleugels op de barbecue boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel voor 30 minuten.
- Mop de kippenvleugels na 30 minuten met de zelfgemaakte saus en herhaal dit minimaal nog één keer na 10 minuten.
- Controleer op de kippenvleugels een kerntemperatuur hebben van minimaal 73 graden.
- Snijd de lente-ui in ringen voor de garnering.
- Serveer de kippenvleugels door er wat witte sesamzaadjes overheen te strooien en fijn gesneden lente-ui.
TIP
Een ander lekker recept is mijn versie van krokante chickenwings zoals je ze krijgt bij KFC maar dan natuurlijk van de BBQ. Krokante Kippenvleugels van de BBQ
Succes met het maken en veel Grillfun!
De lekkerste kippenvleugels van de BBQ
Follow The Directions

Voorbereiding
- Haal de kippenvleugels uit de koeling en bestrooi ze met de dry-rub een uur voordat ze op de barbecue gaan.
- Zet een pan op laag vuur en schenk hierin de tomaten ketchup, whisky, appel cider azijn en de worcestersaus.
- Roer alles goed door elkaar en breng het rustig aan de kook.
- Voeg vervolgens de knoflookpoeder, basterdsuiker en de chilipoeder toe. Hoe je niet van al te pittig voeg dan een halve theelepel chilipoeder toe en roer alles goed door elkaar.
- Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
- Laat de saus iets indikken door deze voor ongeveer 5 tot 10 minuten rustig te laten koken.

Bereiding kippenvleugels
- Maak de barbecue aan door hem in te delen om indirect te barbecueën. Ik gebruikte de Weber Master Touch in combinatie met de kolenmandjes die ik in het midden van de barbecue plaatste. Op deze manier kun je de kippenvleugels rondom de kolenmandjes plaatsen. Zorg voor een keteltemperatuur van rond de 200 graden.
- Leg de kippenvleugels op de barbecue boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel voor 30 minuten.
- Mop de kippenvleugels na 30 minuten met de zelfgemaakte saus en herhaal dit minimaal nog één keer na 10 minuten.
- Controleer op de kippenvleugels een kerntemperatuur hebben van minimaal 73 graden.
- Snijd de lente-ui in ringen voor de garnering.
- Serveer de kippenvleugels door er wat witte sesamzaadjes overheen te strooien en fijn gesneden lente-ui.

TIP
Een ander lekker recept is mijn versie van krokante chickenwings zoals je ze krijgt bij KFC maar dan natuurlijk van de BBQ. Krokante Kippenvleugels van de BBQ
Succes met het maken en veel Grillfun!
LAAT EEN REACTIE ACHTER