Grillfun logo

Gegrilde kipspiesjes in hoisinmarinade van de BBQ

kipspiesjes met noodles
 • Voorbereiding
  30 min
 • Bereiding
  30 min
 • Porties
  4
banner inamood

Een complete maaltijd bereiden op de BBQ is mijn passie en op een gas barbecue met 5 branders is dat wel heel makkelijk. Dit keer een eenvoudig gerecht wat binnen 30 minuten op tafel staat. Lekkere gemarineerde kipspiesjes in een hoisinmarinade van de BBQ met noodles doen het bij ons altijd goed.

Voor de kipsiesjes kun je kippendijen gebruiken of kipfilet. Het beste kun je kippendijen gebruiken omdat deze sappiger blijven. Je hebt namelijk de kans met kipfilet dat deze droog wordt tijdens de bereiding. Het gebruik van kippendijen is wel iets meer werk omdat je ze schoon moet maken. 

De kipspiesjes grill je op de BBQ en het noodle gerecht maak je in de wok. Voor de noodles kun je alle groenten gebruiken die je lekker vindt. Varieer bijvoorbeeld door het toevoegen van paksoi, wortels of champignons. Het maken van de hoisinsaus is heel makkelijk maar je kunt de saus natuurlijk ook gewoon kopen in de supermarkt. Wanneer je de saus zelf maakt en in een potje giet kun je de saus ongeveer 3 maanden bewaren.

kipsiesjes bbq

Dit recept maakte ik voor de Weber Original Store & Grill Academy wat zoals velen weten de Weber winkel is van Nederland in Amersfoort. Ik voeg iedere maand als Pitmaster Partner nieuwe recepten toe aan hun website!

Ingrediënten

 • 1 kg kippendijen
 • 250 gram noodles
 • 2 bosui
 • 50 gram groene aspergetips
 • 1 rode paprika
 • 200 gram sugarsnaps
 • 1 rode peper
 • 75 gram taugé

Ingrediënten hoisinsaus

 • 2 teentjes knoflook
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 100 gram rode miso pasta
 • 1/2 theelepel 5 spices poeder
 • 100 ml honing
 • 1 eetlepel rijstazijn

  Benodigdheden

Kipspiesjes in een heerlijke marinade doen het altijd super op de BBQ. Dit keer maakte ik ze in een hoisinmarinade met noodles!

  RECEPT INSTRUCTIES

  Stap 1
  kippendijen marineren

  Voorbereiding hoisinsaus

  1. Pel ten eerste de knoflook en snijd de knoflook fijn.
  2. Neem een pan en zet deze op het vuur. Schenk een beetje olijfolie erin en bak de knoflook op laag vuur met de 5 spices poeder.
  3. Voeg daarna de miso pasta, honing en de rijstazijn toe. Roer het mengsel van de kruiden goed door elkaar.
  4. Breng het kruidenmengsel aan de kook en blijf roeren voor ongeveer 5 minuten.
  5. Je kunt de hoisinsaus ongeveer 3 maanden bewaren in een gesteriliseerd potje als het helemaal is afgekoeld. Plaats na het afkoelen de saus in de koeling.

  Stap 2
  kipspiesjes gas bbq

  Voorbereiding kipspiesjes voor op de BBQ

  1. Haal de kippendijen uit de koeling en maak de kippendijen schoon door het vet te verwijderen. Snijd de kippendijen vervolgens in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
  2. Leg de kippendijen in een kom en meng ze met 4 eetlepels van de zelfgemaakte hoisinsaus. Dek de kom af met vershoudfolie en marineer voor minimaal 2 uur.
  3. Snijd de paprika door de helft en verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika vervolgens in repen. Snijd de groene aspergetips door de helft en snijd de bosui grof.
  4. Maak de sugarsnaps schoon door de kontjes te verwijderen en snijd de rode peper in ringen. Ik heb de zaadjes niet verwijderd zodat het gerecht iets meer pit krijgt.

  Stap 3
  kippenspiesjes grillen bbq

  Bereiding kipspiesjes op de BBQ

  1. Maak ten eerste de barbecue aan door de buitenste te branders aan te maken en eventueel de sear brander. Regel de temperatuur van de barbecue naar 250 graden. Laat de roosters goed heet worden door ongeveer 5 minuten te wachten.
  2. Leg de spiezen boven het directe gedeelte en grill beide zijden voor ongeveer 2 á 3 minuten. Plaats daarna de kipspiezen in het systeemrek van de gasbarbecue zodat ze verder kunnen garen tot een kerntemperatuur van 73 graden.
  3. Sluit de deksel van de barbecue en maak de wokbrander aan en plaats de wok boven de brander.
  4. Schenk een beetje olijfolie in de wok en laat de olijfolie goed heet worden. Voeg de sugarsnaps en de paprika toe en grill de groenten voor ongeveer 4 minuten.
  5. Voeg vervolgens de groene aspergetips en de rode peper toe en schenk een paar eetlepels van de zelfgemaakte hoisinsaus toe. Roer alles goed door elkaar tot de groenten allemaal gaar zijn.
  6. Kook in de tussentijd de noodles zoals beschreven staat op de verpakking.
  7. Voeg ten slotte de taugé, bosui en de noodles toe. Mix alles goed door elkaar en proef of de smaak naar wens is. Breng eventueel verder op smaak door een beetje meer hoisinsaus toe te voegen.
  8. Schud de noodles in een grote kom en serveer direct samen met de kipspiesjes.

  Succes met de bereiding en veel Grillfun!!

  Disclaimer

  Dit recept is gesponsord door de Weber Original Store & Grill Academy uit Amersfoort.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Rating recept