Grillfun logo

BBQ Blog Grillfun 3 jaar

nieuwste bbq trends
banner inamood

Deze maand bestaat mijn BBQ blog inmiddels al drie jaar. Ik dacht, laten we het jaar eens goed beginnen met een blog over mezelf. Op deze manier probeer ik jullie een beetje inzicht te geven in wie ik ben en hoe dit avontuur is begonnen. Ook vertel ik jullie over de groei van deze blog en wat het plan is voor 2020.

Hoe het allemaal begon

Wat eigenlijk niemand weet behalve mijn directe vrienden is dat ik al jaren geleden ben begonnen met bloggen. Ik had zelfs een eigen website over alles wat te maken had met koken. Het was een website over taarten en mijn passie voor koken. Ik heb zelfs een eigen taarten bedrijf gehad. Vanuit huis maakte ik fondant taarten op bestelling naast normale taarten en gebak. Op een gegeven moment ging hier zoveel tijd in zitten dat ik besloten heb om ermee te stoppen. Soms was het zo erg dat ik de hele nacht taarten aan het bakken was. Hieronder staan een aantal foto’s van taarten die ik heb gemaakt.

taart-2
koekjes
taart-1

In april van 2016 bedacht ik mij, het moet anders en ga me richten op één ding en dat is barbecueën. Ik heb toen mijn website offline gehaald en alle social media kanalen verwijderd. Misschien had ik beter alleen de naam kunnen veranderen maar dat is achteraf. Ik ging op cursus in Engeland bij Hunter Gather Cook en raakte zo besmet met deze geweldige hobby. Het begon allemaal rustig op Instagram waar ik in een korte tijd snel groeide. Op een gegeven moment kreeg ik vragen over de gerechten die ik maakte en mensen vroegen mij voor een recept. In december van 2016 ontstond zo mijn website die online kwam in januari van 2017. Op dat moment had ik niet echt een doel en de foto’s waren ook niet echt optimaal. Op een gegeven moment kwam ik in contact met mijn huisslager “DeVleesboerderij.nl”. Toen begon het feest eigenlijk echt en begon mijn blog te groeien.

In april van 2017 kreeg ik op eens een bericht van Tom Coronel of hij mijn nummer mocht hebben. Ik dacht, ja dat is een grapje en iemand houd me voor de gek. Hij was toen nog mede eigenaar van de “Barbecueshop” in Naarden. Na het geven van mijn nummer en contact te hebben gehad hebben we snel een afspraak gemaakt. Hierna ging het eigenlijk allemaal in een stroom versnelling. Paar weken na het eerste gesprek met Tom zat ik bij Weber Nederland aan tafel en begon het grote barbecue avontuur. Van Tom kreeg ik als klap op de vuurpijl een Weber Summit Charcoal BBQ gezien ik nog steeds gebruik maakte van mijn eigen gemetselde barbecue en een goedkope offset smoker van 100 euro.

tom

Daar is natuurlijk ook niks mee maar wel super gaaf dat ik opeens een merk barbecue in mijn tuin had staan. Na het gesprek met Weber werd het gelijk aangevuld met een Weber Master Touch en allemaal accessoires van Weber die ik nodig had om te starten met mijn BBQ blog. Ik was echt verbaasd en ben nog steeds extreem dankbaar voor deze start. Inmiddels kan ik alle bedrijven niet meer tellen op twee handen waar ik reeds mee heb samengewerkt.

Ik ben heel trouw aan de bedrijven waar ik mee samenwerk en zou nooit naar een ander bedrijf gaan zonder te overleggen met het bedrijf waar ik reeds een band mee heb. Als voorbeeld zou ik nooit recepten gaan maken voor een andere online slager zonder goedkeur van DeVleesboerderij. De band en de vriendschap die ik heb opgebouwd met een bedrijf is voor mij veel belangrijker. Het blijft tenslotte een uit de hand gelopen hobby!

Bloggen met vallen en opstaan

Op social media ziet het bloggen er natuurlijk allemaal geweldig uit maar is dat ook wel zo!

Ik denk dat het in grote lijnen wel klopt dat het één groot avontuur is. Maar je hebt als blogger ook te maken met tegenslagen. Wat ik in deze drie jaar wel geleerd heb is dat ik te goed van vertrouwen ben. Sommige beginnende bloggers die tips vragen of juist bloggers die al jaren bezig zijn. Wanneer ze hebben wat ze willen ontvolgen ze je weer. Beetje triest maar zo gaat het wel. Heb zelfs op deze manier een aantal samenwerkingen verloren. Gelukkig zijn er genoeg andere bloggers waar het wel super gezellig mee is. Maar ik heb wel geleerd om niet teveel te delen en niks te zeggen over eventuele samenwerkingen waar ik mee bezig ben.

Beenham kampvuur

Een ander punt waar ik de afgelopen jaren achter ben gekomen is de tijd die hierin gaat zitten. Veel bloggers starten en stoppen binnen twee jaar omdat het gewoon teveel tijd kost. Als ik ergens aan begin ga ik er altijd voor de volle 100% voor. Hierdoor heb ik dit jaar besloten om te stoppen met mijn moestuin van 100 vierkantenmeter en ik ben gestopt met het maken van wijn. Dit om een betere balans te vinden in de tijd die ik heb op een dag. Naast het bloggen werk ik natuurlijk ook nog 40 uur en heb een gezin en ga graag stappen in Breda.

Geld verdienen met bloggen

In April van 2019 ben ik gestart met mijn eigen onderneming als blogger. Dit wilde ik eigenlijk uitstellen, maar bedrijven willen natuurlijk ook graag een officiële factuur ontvangen. Als blogger verdien ik door het plaatsen van de banners op mijn website en krijg ik commissie als bijvoorbeeld iemand iets koopt na het klikken op een linkje van bijvoorbeeld bol.com. Naast dit schrijf ik natuurlijk ook nog product reviews en schrijf ik recepten. Onderaan het artikel vindt je altijd of het een gesponsord artikel is of niet. Op deze manier kun jij zien dat het een betaalde opdracht is.

Het geld wat ik verdien gaat altijd weer terug in mijn blog en betaal mezelf geen salaris. Met het geld dat ik het afgelopen jaar heb verdiend wilde ik een nieuwe camera kopen voor nog betere foto’s. Echter heb ik besloten om naar de toekomst te kijken met een compleet nieuwe website.

Iberico Burger met Advocado

Groei BBQ blog en toekomst

Wow wat heeft mijn blog een groei genomen het afgelopen jaar. In januari ben ik van Joomla overgestapt naar WordPress en dit heeft mijn bezoekersaantallen enorm doen groeien. Het afgelopen jaar zijn de aantallen van bezoekers met 332% gegroeid ten opzichte van 2018. Dit is een groei die ik nooit verwacht had.

Een kleine afwijking van mij is dat ik gek ben op getallen en grafieken naast het barbecueën ;). Om die reden heb ik een aantal softwaretools waarmee ik alle BBQ blogs meet en op deze manier bekijk wat mijn positie en groei is. Dit is iets wat ik leuk vindt maar ook zeker om te bepalen hoe mijn website loopt ten opzichte van de rest. Hierdoor kan ik mijn strategie aanpassen of juist zien of het werkt. Je kunt natuurlijk uitgaan van je eigen kracht maar het is ook belangrijk om te weten wat de rest doet. Een doel van mij voor 2019 was om ervoor te zorgen dat mijn website in de top 6 lag van alle BBQ blogs. In december stond ik zelfs op de vierde positie waar ik enorm trots op ben. Deze positie gaat puur om het aantal bezoekers die uniek naar je website komen en staat los van alle social media kanalen. Hieronder kun je zien wat mijn huidige positie is ten opzichte van de meer dan 3 miljoen websites die er in Nederland bestaan.

ranking

Het runnen van een website / blog die goed bezocht wordt is iets wat mij energie geeft.

Toekomst BBQ blog

Zoals je hebt kunnen lezen wordt er druk gewerkt aan een nieuwe website. Dit keer geen WordPress of Joomla maar een compleet zelf gemaakte website. Ik kreeg veel vragen waarom ik weer een nieuwe website aan het bouwen ben. Dit laat ik even in het midden maar heeft hoofdzakelijk te maken met de beperkende factor van WordPress. Gelukkig ga ik de website niet zelf maken maar moet hem wel zelf vullen. Dit houd in dat ik alle artikelen moet gaan omzetten wat enorm veel tijd gaat kosten. Hierdoor laat ik ook even de lanceer datum in het midden. Het doel is dat hij voor 1 april online komt maar het kan ook later zijn. Zelf heb ik er niet echt veel haast mee maar het moet wel goed zijn. Er komen een aantal veranderingen in die het voor jullie bijvoorbeeld veel makkelijker maakt om recepten of artikelen te zoeken.

Ossenhaas bereiden

Verder ga ik lekker door met het maken van recepten en andere BBQ gerelateerde artikelen. 2020 beloofd nu al een mooi jaar te worden met veel plannen. Eerst op 29 februari sta ik op een event bij The Fire Station in Kaatsheuvel en 21 maart is de tweede editie van de Weber Fandag. Ook ga ik iets super tofs doen in mei / juni maar dat hoor je wel tegen die tijd 😉 Bedankt voor het lezen en het volgen van mijn blog de afgelopen jaren. Heb je opmerkingen of mis je nog iets op mijn blog? Laat het me weten en wie weet zie je er een artikel over verschijnen.

Groetjes en veel Grillfun!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *