Grillfun logo

12 Grill Hapjes voor op de BBQ

grill hapjes

Het weer wordt steeds beter en de tuinfeesten worden misschien alweer gepland. Het is daarom tijd om een overzicht te maken van diverse Grill Hapjes die je op de BBQ kunt maken. Natuurlijk ook een aantal tips waar je op kunt letten met jou keuze voor de ideale grill hapjes voor jou feest. De grill hapjes zijn niet allemaal van mij gezien ik het een super idee vond om andere foofblogger erin te betrekken. Je vindt in onderstaand overzicht diverse BBQ hapjes van mij en vijf van andere foodbloggers. Mijn dank is groot voor de inzendingen van de overige bloggers!

Tips voor geslaagde Grill Hapjes

Mijn eerste tuinfeest staat al gepland voor juni (2019) waar ik voor 80 personen ga barbecueën. Het is allemaal familie van mijn vrouw die nog nooit iets hebben geproefd van mijn barbecue kunsten. Dit gaat een hele uitdaging worden maar met de juiste voorbereiding gaat dat zeker goed komen.

Welke BBQ hapjes op een verjaardag?

Ja dat is vaak een grote vraag voor veel mensen, wat gaan we maken voor een verjaardag. Wat belangrijk is wanneer je grill hapjes wil serveren op een feest is dat je veel vooraf kunt voorbereiden. Op deze manier kun je ook genieten van het feest en ben je niet alleen aan het rennen. Hieronder staan diverse recepten die ideaal zijn voor een BBQ feest!

Hoe organiseer ik een BBQ feest?

Er komt natuurlijk veel bij kijken om een feest te organiseren en daarom heb ik een monster blog geschreven met ” De 23 ultieme tips voor een geslaagde BBQ “. Klik op de link om dit monster artikel te lezen!

Tips tijdens de bereiding van de Grill Hapjes

Het belangrijkste wanneer je grill hapjes gaat maken is de voorbereiding. Kies BBQ recepten die je een dag van tevoren kunt maken zodat je zo min mogelijk hoeft te doen tijdens het feest. Neem eenvoudige gerechten die niet te lang op de barbecue hoeven wanneer je maar één barbecue hebt. Heb je meerdere barbecues verdeel ze dan in twee categorieën door eentje te gebruiken voor low and slow gerechten zoals de Pork Belly Burnt Ends en gebruik de tweede om direct te grillen. Verdeel echter de kolen zo dat je meerdere zones hebt zoals indirect, middel heet en direct boven de kolen. Dit kun je doen door het middelste deel te voorzien van een dun laagje kolen. Op deze manier heb je meer temperatuur spreiding tijdens het barbecueën en kun je de gerechten verplaatsen als het te hard gaat maar nog niet helemaal gaar zijn. Dit geeft meer rust tijdens de bereiding van de gerechten. Barbecue ook in fases en maak BBQ hapje voor BBQ hapje klaar en leg niet de gehele BBQ vol met hapjes want dan heb je geen controle.

Succes met de voorbereiding en wanneer je vragen hebt, laat het mij weten gezien ik ze graag beantwoord!

sticky crispy whisky kippenvleugels bbq

Sticky Crispy Whisky Kippenvleugels

Dit is een top BBQ hapje met een klein beetje inspiratie van de crispy chickenwings van KFC. Ik ben namelijk gek op krokante kippenvleugels en helemaal als ze van de BBQ afkomen en niet uit de frietpan.

Pork Belly Burnt Ends

Pork Belly Burnt Ends

De hype van vorig jaar kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met grill hapjes. Vandaar het recept voor Pork Belly Burnt Ends met een een heerlijke wijn. Je bent wel even bezig maar dan heb je echt een geweldig hapje.

mini hamburger

Mini Spicy Hamburger

Een Mini Spicy Hamburger als  BBQ hapje op een barbecue feest? Ik weet zeker dat iedereen deze super lekker vindt en je kunt van dit recept 80% al vooraf maken. Het is dus een ideaal grill hapje wat ook nog eens super eruit ziet.

Gehaktballetjes met Cheddar

Gevulde Gehaktballetjes met Cheddar

Heerlijk de smaak van de Cheddar kaas als je een hap neemt van het gehaktballetje. Je kunt ze natuurlijk al ruim van te voren maken zodat er geen stress is of tenminste minder stress voor het feest.

Zalmspies met Serranoham

Zalmspies met Serranoham

Een BBQ hapje met vis is altijd lekker voor de afwisseling, gezien niet iedereen alleen maar van vlees houd. Daarom een zalmspies met serranoham. Op deze manier heb je een super combinatie tussen vlees en vis.

Kipkoekjes

Kipkoekjes van ongewoonlekker.com

Kipkoekjes met Marokaanse smaken klinkt voor mij als feest in de oren. Het is een super eenvoudig gerecht wat snel klaar is op de barbecue.

bavette pinwheel

Bavette Pinwheel

Heerlijk gevulde bavette opgerold aan een stokje. Dat noemen we ook wel een pinwheel. Het is een super smaakvol hapje wat je binnen 30 minuten klaar hebt.

Kaassticks

Kaassticks van Froodyz.nl

Een heerlijke variant op al die lappen vlees op de BBQ! Met deze kaassticks maak je de zwier bij de vega’s EN de vleeseters! De kleintjes vinden dit trouwens ook heerlijk. 

Moinks Balls

Moinks Balls van Thomasculinair.nl

MOINK Balls van de BBQ, dit is weer zo’n gerecht wat je waarschijnlijk vaker gaat maken als je het geprobeerd hebt. Eenvoudig gezegd zijn het gehaktballen met bacon en barbecuesaus.

Courgetterolletjes met feta

Courgetterolletjes met feta van Worstenbroodenwijn.nl

Courgetterolletjes met feta worden hier thuis ook regelmatig gemaakt en ideaal voor een feest. Het is een lekkere afwisseling tussen alle andere recepten.

Pulled pork nachos

Pulled Pork Nachos uit Breda

Pulled Pork Nachos is echt het ideale voorgerecht voor een barbecue of gewoon als snack voor tussendoor. De pulled pork kun je al een aantal dagen vooraf maken zodat je het alleen nog hoeft op te warmen.

bruschetta tomatensalsa

Steak bruschetta met tomatensalsa

Een lekkere steak bruschetta met tomatensalsa is een geweldige amuse of hapje om te maken. Het is even wat werk, maar je kunt alles van te voren voorbereiden.

Succes met de voorbereiding van jou BBQ feest en ik hoop dat er iets lekkers tussen staat voor jou. Je kunt deze grill hapjes natuurlijk ook maken als snack voor op een heerlijke zomeravond met een goed glas wijn of bier. De keuze van bier en wijn is natuurlijk ook belangrijk. In het artikel foodpairing lees je alles over de keuze van bier. Op mijn website kun je nog meer lekkere snacks vinden onder de kop BBQ Hapjes.

Succes en veel Grillfun!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *